Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után hunyt el az alpolgármester asszony.

 

Toller László volt pécsi polgármester és parlamenti képviselő felesége a Szabad Pécs értesülése szerint kórházban, szombatra virradóra hunyt el.

Toller Tünde Nyugotszenterzsébeten élt, képviselője, majd alpolgármestere is volt a falunak. Úgy tudjuk, hosszan tartó, súlyos, méltósággal viselt betegsége miatt hunyt el.

Az MSZP akkori egyik legbefolyásosabb politikusa, Toller László 1998-ban lett először polgármestere Pécsnek, majd 2002-ben újraválasztották, ahogyan parlamenti képviselőnek is, 1994-től kezdődően. Nem sokkal a 2006-os országgyűlési választást követően, 2006 júniusában szenvedett tragikus közlekedési balesetet. A polgármester sofőrje, Szőke János (71) elhunyt nem sokkal a balesetet követően, Toller László viszont még majdnem teljes négy évig ún. éber kómában volt, 2010 májusában, 60. életévében hunyt el Pécsett, kórházban.

Toller Lászlónak három felesége volt, mindegyiktől egy gyermeke született, két felnőttkorú gyermeke, egy fiú és egy lány mellett egy, Toller Tündével közös, az édesapja keresztnevét kapó, még ma is 14 év alatti gyermeke volt.

Nyugodjon békében.

Forrás: szabadpecs.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: