Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ne tévedjünk, megszorítások lesznek. Olyan megszorító csomagra készülnek, hogy Bokros Lajos Hátizsákja kutya füle volt ahhoz képest

– mondta Orbán Viktor 2006-ban. Nos fel kell készülnünk valami nagyon hasonlóra most is, hiszen úgy néz ki az Orbán-kabinet is drámai megszorító csomagra készül. Ugyan most még csak szépen lassan csepegtetik az infókat és szoktatják hozzá a lakosságot a gondolathoz, de már látszanak a válságjelek, mint az üzemanyag árak elszabadulása vagy éppen a gyengén muzsikáló forint.

A HírHugó szúra ki azt a nem mindennapi tervet is, amiről egy neves szakportál az enpenzem.hu  számolt be, hogy a jelenleg még adómentes juttatások és az egyes meghatározott juttatások nagy része jövedelemként adózhat majd 2019-ben – derül ki a parlamenthez már benyújtott javaslatból. A cafeteria így lényegében megszűnhet, illetve néhány elemre (kiemelten a SZÉP-kártyára) korlátozódhat.

Sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoznak a következő évi adótörvények – írta meg cikkében a szakportál. Amiben egy táblázatba szedték a további fontos változtatásokat is.

A felsorolásban szerepel a cafeteria is, melyről a portál elemzői úgy vélekednek jövőre ismét durván belenyúlnak a béren kívüli juttatások rendszerébe. Gyakorlatilag felszámolják.

De nem csak a cafetéria, de az úgynevezett “béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatásokat”, ugye milyen jó neve van, szóval azokat is megvágja a kormány.  A szigorítás nem az elvonást, hanem az ebben a kategóriában adható juttatások körét érinti. Nem is kicsit.

Na de hogy mindenki számára világos legyen pontosan mit tartalmaz az Orbán-csomag: ugrik a cég által biztosított iskolakezdési támogatás, helyi utazási bérlet és az Erzsébet-utalvány.

Igazán fájó lehet, hogy számos adómentes juttatási lehetőség is megszűnik. Ide tartozik például diákhitel törlesztésének az idén bevezetett támogatása. Az egykor óriási reményekkel elindított lakáscafeteria is elvérzik. Ugyanerre a sorsa jut a kockázati biztosítás, a lakbértámogatás, valamint a sport- és kulturális belépők is. A népszerűbb adómentes elemek közül a bölcsődei és óvodai költségek egyetlenként megmaradnak.

Maradjunk annyiban, hogy nyugodtan kimondhatjuk ez egy, megszorító csomag amit most láttunk. Vajon Orbán ígért ilyet a kampányban?

Ameddig az idióta Stop-Sorossal untatja a médiát, az meg ezt beszopja ilyen szép titkos megszorítás nyom le az emberek torkán. Vajon miért csak a szakportálok írnak erről?

Oszd meg Te is, ezt a posztot, hogy mindenki lássa Orbán brutális megszorító csomagját.

Lendvai leleplezte Orbánt: a legnagyobb pokolra kell felkészülnünk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: