Olyan megszorító csomag jön, hogy Bokros Lajos hátizsákja kutya füle volt -retteghetnek a magyar családok


Budapest, 2016. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc címû mûsorban 2016. október 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ne tévedjünk, megszorítások lesznek. Olyan megszorító csomagra készülnek, hogy Bokros Lajos Hátizsákja kutya füle volt ahhoz képest

– mondta Orbán Viktor 2006-ban. Nos fel kell készülnünk valami nagyon hasonlóra most is, hiszen úgy néz ki az Orbán-kabinet is drámai megszorító csomagra készül. Ugyan most még csak szépen lassan csepegtetik az infókat és szoktatják hozzá a lakosságot a gondolathoz, de már látszanak a válságjelek, mint az üzemanyag árak elszabadulása vagy éppen a gyengén muzsikáló forint.

A HírHugó szúra ki azt a nem mindennapi tervet is, amiről egy neves szakportál az enpenzem.hu  számolt be, hogy a jelenleg még adómentes juttatások és az egyes meghatározott juttatások nagy része jövedelemként adózhat majd 2019-ben – derül ki a parlamenthez már benyújtott javaslatból. A cafeteria így lényegében megszűnhet, illetve néhány elemre (kiemelten a SZÉP-kártyára) korlátozódhat.

Sajátos foglalkoztatáspolitikai üzenetet hordoznak a következő évi adótörvények – írta meg cikkében a szakportál. Amiben egy táblázatba szedték a további fontos változtatásokat is.

A felsorolásban szerepel a cafeteria is, melyről a portál elemzői úgy vélekednek jövőre ismét durván belenyúlnak a béren kívüli juttatások rendszerébe. Gyakorlatilag felszámolják.

De nem csak a cafetéria, de az úgynevezett “béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatásokat”, ugye milyen jó neve van, szóval azokat is megvágja a kormány.  A szigorítás nem az elvonást, hanem az ebben a kategóriában adható juttatások körét érinti. Nem is kicsit.Na de hogy mindenki számára világos legyen pontosan mit tartalmaz az Orbán-csomag: ugrik a cég által biztosított iskolakezdési támogatás, helyi utazási bérlet és az Erzsébet-utalvány.

Igazán fájó lehet, hogy számos adómentes juttatási lehetőség is megszűnik. Ide tartozik például diákhitel törlesztésének az idén bevezetett támogatása. Az egykor óriási reményekkel elindított lakáscafeteria is elvérzik. Ugyanerre a sorsa jut a kockázati biztosítás, a lakbértámogatás, valamint a sport- és kulturális belépők is. A népszerűbb adómentes elemek közül a bölcsődei és óvodai költségek egyetlenként megmaradnak.

Maradjunk annyiban, hogy nyugodtan kimondhatjuk ez egy, megszorító csomag amit most láttunk. Vajon Orbán ígért ilyet a kampányban?

Ameddig az idióta Stop-Sorossal untatja a médiát, az meg ezt beszopja ilyen szép titkos megszorítás nyom le az emberek torkán. Vajon miért csak a szakportálok írnak erről?

Oszd meg Te is, ezt a posztot, hogy mindenki lássa Orbán brutális megszorító csomagját.

Lendvai leleplezte Orbánt: a legnagyobb pokolra kell felkészülnünk


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük