Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a keresztény demokrácia? Szégyen! Ez embertelenség, érzéketlenség, bűn.

 

A menekültek világnapján a híradások attól hangosak, hogy az Orbán-kormány menekültadó bevezetését tervezi.

A Párbeszéd szerint ez az évek óta folytatott fideszes gyűlöletkampány egy újabb kommunikációs fordulata. A Fidesz-KDNP ismét embertelen és cinikus arcát mutatja egy az ENSZ által jóváhagyott világnapon.

Az általa megalkotott törvények pedig jobbára a civil szervezetek létét veszélyeztetik, a menekültválság megoldásához semmilyen szinten nem járulnak hozzá.

A világon több mint 100 országban ma arról emlékeznek meg: hány millió embernek kellett háború, népírtás vagy egyéb konfliktus miatt elhagynia hazáját, közben az Orbán-kormány menekültadóról nyújt be javaslatot az adótörvényekhez.

Nem más ez, mint egy büntetőadó, amely nem más, mint egy sor, lényegében állami feladatot ellátó civil szervezet megfenyegetése.

A kormány által összetákolt Stop Soros törvények pedig egyenesen börtönbüntetéssel fenyegetik a humanitárius segítséget nyújtókat, mindazokat, akiknek valamit még jelentenek az alapvető emberi jogok.

A Párbeszéd szerint a menekültválság kialakulásához a Közel-Keleten dúló háborús konfliktusok, az egyenlőtlen globalizáció és az éghajlatváltozás is hozzájárult, a válság megoldását pedig csak is átfogó nemzetközi együttműködéssel lehet elérni, humanitárius elvek szigorú betartása mentén!

Budapest, 2018. június 20.
Párbeszéd Magyarországért Párt

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: