forrás: facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ülésezett a parlament.

2018 az Orbán család éve

Bangóné Borbély Ildikó szerint 2018 valóban a családok, az Orbán család éve, a miniszterelnök rokonai másfélmilliárd forint osztalékot vettek fel, négy év alatt 4,4 milliárd forint jövedelemhez jutottak.

Minden gyerek kapott egy játszóteret: Orbán Ráhel a foci helyett a divatot választotta, a kormányfő másik gyermeke pedig egyházat alapított, “ki tudja, milyen vallás igéjét hirdeti” – fogalmazott.

Szerinte a 2019-es költségvetéssel a gazdagoknak még jobb lesz, a nagy többségnek még rosszabb, miközben felesleges beruházásokra megy az adófizetők pénze. A kormány egyre kevesebbet költ egészségügyre, oktatásra, a családok, a munkanélküliek, az idősek, a szegények támogatására.

Miért landol magánzsebekben az online kasszák extra profitja?

Tóbiás József szerint a kormány nem mulasztotta el, hogy jó fizetési lehetőségeket biztosítson “a NER oligarcháinak”.

Kifogásolta, hogy a kisvállalkozások kárára tesz szert havi 40 millió forintos extraprofitra Garancsi István cége, a Mobil Adat Kft. A kormány ugyanis lehetővé tette, hogy az online kasszák bekötésével a cégeknek hozzá kell járulniuk az adatforgalomhoz. Ráadásul a költséget a minisztérium rendeletben, hatósági árként határozza meg.

Mikor akarják csökkenteni a kisvállalkozások ezen terheit? Miért kell magánkezekben landoltatni az extraprofitot? – sorolta kérdéseit.

A kormány ellenőrzése alá akarja venni a független akadémiai kutatást?

Hiller István azt bírálta, hogy a jövő évi büdzsére tett javaslat az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz rendeli a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeteinek költségvetési forrásait.

Kijelentette: ezt egyetlen kutató sem költségvetési ügynek tekinti, hanem mindegyikük fenntartással fogadja a döntést, és úgy gondolják, a kormány ellenőrzése alá akarja venni a független akadémiai kutatást.

Hány kilométernyi utat újítanak fel Csongrádban?

Szabó Sándor arról érdeklődött, hogy Csongrád megyében hány kilométernyi utat újítanak fel ebben az évben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: