Mindent bekebelez a fideszes lakáj média? – Nem elég nyereséges a casino biznisz Andynek?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Még a nyáron jelentős átrendeződések jöhetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban.

 

A Népszava szerint a NER-es hatalmi-gazdasági koncentráció következő lépéseként Mészáros Lőrinchez kerül a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország.

Ennek az oka a Népszava szerint az, hogy a miniszterelnök elégedetlen a TV2 teljesítményével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik.

Állítólag azért is elégedetlenek Vajnával, mert a szintén az ő érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba.”

A filmügyi biztos az értesülések szerint azzal hárított, hogy a bulvárlapját tisztán üzleti alapon akarja működtetni, és nem akar lemondani a baloldali olvasókról, akiket könnyen elveszíthet, ha a Bors átmegy Lokál és Riposzt-módra kormánykorbácsba.

A várható átrendeződés mögött az is állhat, hogy egy elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy „átláthatóbb legyen a rendszer működése.A Népszava szerint a közterületi reklámozásban is változások jöhetnek, a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajos Publimont nevű plakátcége megvásárolására. Ezen a piacon a Publimont mellett csak a francia JCDecaux a jelentős szereplő, náluk futott a teljes kormányzati Soros-kampány, de a lap forrásai szerint „a Fideszben azt szeretik, ha a bevételek náluk csapódnak le”. Simicska állítólag hajlik az eladásra.

A végső szót a Fidesz részéről minden esetben maga a miniszterelnök mondja majd ki.

Andy prímán keres idehaza (Hollyvoodban meg kellett dolgozni a dollárokért, itthon nem kell), ott van neki a gyakorlatilag adómentes kaszinózás, a korlátlan milliárdok a filmiparban… Vagy ez sem elég?

Forrás: Menedzsment Fórum / Népszava

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük