Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még a nyáron jelentős átrendeződések jöhetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban.

 

A Népszava szerint a NER-es hatalmi-gazdasági koncentráció következő lépéseként Mészáros Lőrinchez kerül a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország.

Ennek az oka a Népszava szerint az, hogy a miniszterelnök elégedetlen a TV2 teljesítményével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik.

Állítólag azért is elégedetlenek Vajnával, mert a szintén az ő érdekeltségébe tartozó Bors „nem állt bele eléggé a kampányba.”

A filmügyi biztos az értesülések szerint azzal hárított, hogy a bulvárlapját tisztán üzleti alapon akarja működtetni, és nem akar lemondani a baloldali olvasókról, akiket könnyen elveszíthet, ha a Bors átmegy Lokál és Riposzt-módra kormánykorbácsba.

A várható átrendeződés mögött az is állhat, hogy egy elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy „átláthatóbb legyen a rendszer működése.

A Népszava szerint a közterületi reklámozásban is változások jöhetnek, a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajos Publimont nevű plakátcége megvásárolására. Ezen a piacon a Publimont mellett csak a francia JCDecaux a jelentős szereplő, náluk futott a teljes kormányzati Soros-kampány, de a lap forrásai szerint „a Fideszben azt szeretik, ha a bevételek náluk csapódnak le”. Simicska állítólag hajlik az eladásra.

A végső szót a Fidesz részéről minden esetben maga a miniszterelnök mondja majd ki.

Andy prímán keres idehaza (Hollyvoodban meg kellett dolgozni a dollárokért, itthon nem kell), ott van neki a gyakorlatilag adómentes kaszinózás, a korlátlan milliárdok a filmiparban… Vagy ez sem elég?

Forrás: Menedzsment Fórum / Népszava

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: