A szocialista titok: Egy ember, aki új irányt adott a történéseknek Európában


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP legendás politikusa 72%-os felhatalmazással volt a demokratikus Magyarország harmadik miniszterelnöke.

Ennek a felhatalmazásnak a tükrében sem élt vissza felhatalmazásával. Nem változtatta meg az alkotmányt, nem rombolta le a fékek és ellensúlyok rendszerét és ami a legfontosabb kórmenyfőként kiállt Orbán Viktor ellen vitázni.

Orbánék bezáratták a Népszabadságot, Horn Gyula megmentette a vele mindig kritikus Magyar Nemzetet kormányfőként.

Orbán kerítést emelt, Horn lebontotta a vasfüggönyt.

Orbán keletre viszi az országot, Horn elismert és tisztelt nyugati országgá tette Magyarországot.

Horn Gyula a jobboldaltól 1994-ben valóban romokban lévő országot vett át, 4 év alatt azonban olyan sikereket ért el, amely sikerek a mai napig talpon tartják ezt az országot. 

Horn és Orbán összehasonlíthatatlan, a Fidesz vezére a lába nyomába sem érhet a mind a mai napig a legjobb miniszterelnöknek tartott politikusnak.

“Ma 85 éve született Horn Gyula.
Ő tanított bennünket arra, hogy
“egyszerre legyünk európaiak és magyarok. Európa – értelmezésünk szerint – azonban nemcsak egy földrajzi fogalom, hanem egy magatartásforma; a humanizmus, a felvilágosodás, a reneszánsz, a szabadság, az emberi jogok összessége is. Számunkra Európa egy kulcsszó, és egyetlen lehetőség, hogy nemzetünket is felemeljük.” – írja facebook oldalán Gurmai Zita az MSZP nőtagozatának elnöke.

PARLAMENTÁRIS DEMOKRÁCIA ÉS HORN GYULA

Horn Gyula a rendszerváltást megelőző években már nagy figyelmet szentelt a demokrácia kiépítésének. Külügyi államtitkárként és külügyminiszterként is sokat tett azért, hogy Magyarországon meghonosodhassanak a nyugat-európai államok mintájára azok az értékek és attitűdök, amelyek hozzájárulnak egy parlamentáris demokrácia kialakításához.

Már a korai években szóvá tette pártján belül a sajtószabadság, illetve a problémák nyílt átbeszélésének szerepét és fontosságát a demokrácia építésében. A rendszerváltás utáni legkiválóbb példa Horn Gyula elkötelezettségére a parlamentáris demokrácia irányában az SZDSZ-szel kötött koalíciós szerződés, hogy a liberális párt egyfajta belső fékként működjön kormányán belül, illetve az úgynevezett négyötödös törvények, amelyekkel lehetővé tette, hogy az alkotmányt érintő kérdésekben csak a parlament teljes egyetértésével döntést hozni.

Ez a demokratikus minimum egészen 2010-ig volt érvényben.

Szocialista fiatalok Horn Gyula sírjánál 2017. – Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom

Horn Gyula nem szerette a kincstári stílust, az volt a véleménye, hogy olyan politikát kell csinálni, amit mindenki megért és az ország lakóinak a javára válik. Aki kíváncsi Horn politikájára ebből a videóból mindent megtudhat:

Ez a szocialista politika.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük