Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már csak  percek kérdése, hogy megtudjuk ki lett a szocialisták új elnöke…

 

Az MSZP tisztújító kongresszust tart most a Villányi úti Konferenciaközpontban…

A Magyar Szocialista Párt vasárnapi tisztújító kongresszusának küldöttei Tóth Bertalan frakcióvezető és Mesterházy Attila volt elnök közül választják ki a következő időszak pártelnökét.

Előbbi olyan MSZP-t akar, amelyik nem sajtóbeli szereplése miatt tűnik érdemi méretű pártnak, más csatornákon is szeretné eljuttatni üzenetét az embereknek, Mesterházy szerint ugyanakkor most a szocialistáknak médiapárti működésre kell átállnia, hogy az MSZP egyáltalán bemutathassa politikáját. Hogy melyiküknek van igaza, azt majd a vasárnapi tisztújító kongresszus eldönti.
Tóth modellje egy hosszabb távú építkezést is feltételez, aminek célja egy baloldali néppárt létrehozása. Szerinte a választók a médiajelenléten túl aktív személyes jelenléttel, valós problémák képviseletével győzhetők meg közéleti klubokban, helyi rendezvényeken. Tóth Bertalan az MSZP helyi szervezeteit erősítené a következő időszakban, először azokat, amelyek érdemi együttműködést tudnak kialakítani az önkormányzati választásokra.
Mesterházy Attila arra törekszik, hogy a nem egészen másfélszáz, tízezer főnél nagyobb városban élessze újjá az önkormányzati választásokig az MSZP-t (ezért ír programjában erőltetett és szelektált szervezetépítésről). Azért koncentrálna médiára, mert úgy látja, az MSZP gyenge vidéki hálózata nem képes hatékony door to door (választónál kopogtatós) kampányokat menedzselni.

Abban nincs vita a két jelölt között, hogy valamiképpen ki kell nyitni az MSZP-t. Tóth megoldása erre ellenzéki kerekasztalok, az általa a szabadság kis köreinek nevezett közösségek létrehozása lenne a helyi szocialista szervezetek szervezésében, más pártok és a civilek bevonásával. Végül pedig ezek a körök döntenék el, ki a legalkalmasabb a jelöltek közül a helyi választáson.

Mesterházy hasonlóképpen a párt kinyitását ígéri. A külső kapcsolatok között számít az érdekvédelmi szervezetekre, a civilekre, nyugdíjas szervezetekre. A párt belső megmozdításába a tagozatokat vonná be, amelyekben nem kötelező a tagság, így könnyebben szerezhetnek szimpatizánsokat, továbbá fontosnak tartja, hogy az MSZP alapítványai civil ügyeket is támogassanak.

Forrás: Népszava / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: