Van baj, Polt Péter valamit nagyon nem ért! – Mi csak azt nem értjük, rá miért van szükség?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Polt valamit nagyon nem ért. Vagy csak játssza a hülyét? Mondjuk a helyében mi se értenénk…

 

A független magyar ügyészség megalakulásának ünnepségén a legfőbb ügyész az európai együttműködés kapcsán a „nemzeti szuverenitás” tiszteletbe tartását emlegette, illetve azt, hogy a miniszterelnök vejének a korrupciós ügyeit feltáró Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig nem bűnügyi nyomozó hatóság.

Polt Péter szerint azonban jelenleg nem érthető, mi szükség van az Európai Ügyészségre.

A legfőbb ügyésznek nem a szuverenitás csorbulásával, hanem a szakmai érvek hiányával van gondja.

„Ma még szakmai szempontból az nem világos, hogy a most létező és egyébkét a jövőben tovább fejlődő struktúrák mellett a létrehozandó, legkorábban 2021-ben induló Európai Ügyészség hogyan kapcsolódik a jelenlegi rendszerhez, milyen hozzáadott értéket fog képviselni. Ezt nyilván csak 2021, de leginkább az azt követő néhány év gyakorlati tapasztalat fogja megmutatni” – fogalmazott Polt Péter.

A legfőbb ügyész kitért az OLAF vizsgálatokra is: „Az OLAF-nak ennél fogva bűnügyek lefolytatására, bűncselekmény gyanújának vizsgálatára nincsen hatásköre, mint ahogy nyomozati jogköre sincs” – jegyezte meg.

Polt Péter az OLAF-al való együttműködés sikerességét alátámasztandó kiemelte: a kifogásolt ügyek 47 százaléka jut el vádemelésig.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

De melyik 47% jut el a vádemelésig?! Ez itt a kérdés. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a kormánypárt képviselőivel, vagy a kormányhoz közeli vállalkozók kétes ügyeivel kapcsolatos ügyek SOHA. Ezért van szükség egy objektív és minden tekintetben független ügyészségre, hogy végre kiderüljön kiknek a zsebében tűntek el azok az ezermilliárdok, amit az EU-tól kaptunk és most NEKÜNK KELL visszafizetni!


Forrás: Sztárklikk / BalraMagyarOszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük