Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Polt valamit nagyon nem ért. Vagy csak játssza a hülyét? Mondjuk a helyében mi se értenénk…

 

A független magyar ügyészség megalakulásának ünnepségén a legfőbb ügyész az európai együttműködés kapcsán a „nemzeti szuverenitás” tiszteletbe tartását emlegette, illetve azt, hogy a miniszterelnök vejének a korrupciós ügyeit feltáró Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig nem bűnügyi nyomozó hatóság.

Polt Péter szerint azonban jelenleg nem érthető, mi szükség van az Európai Ügyészségre.

A legfőbb ügyésznek nem a szuverenitás csorbulásával, hanem a szakmai érvek hiányával van gondja.

„Ma még szakmai szempontból az nem világos, hogy a most létező és egyébkét a jövőben tovább fejlődő struktúrák mellett a létrehozandó, legkorábban 2021-ben induló Európai Ügyészség hogyan kapcsolódik a jelenlegi rendszerhez, milyen hozzáadott értéket fog képviselni. Ezt nyilván csak 2021, de leginkább az azt követő néhány év gyakorlati tapasztalat fogja megmutatni” – fogalmazott Polt Péter.

A legfőbb ügyész kitért az OLAF vizsgálatokra is: „Az OLAF-nak ennél fogva bűnügyek lefolytatására, bűncselekmény gyanújának vizsgálatára nincsen hatásköre, mint ahogy nyomozati jogköre sincs” – jegyezte meg.

Polt Péter az OLAF-al való együttműködés sikerességét alátámasztandó kiemelte: a kifogásolt ügyek 47 százaléka jut el vádemelésig.

De melyik 47% jut el a vádemelésig?! Ez itt a kérdés. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a kormánypárt képviselőivel, vagy a kormányhoz közeli vállalkozók kétes ügyeivel kapcsolatos ügyek SOHA. Ezért van szükség egy objektív és minden tekintetben független ügyészségre, hogy végre kiderüljön kiknek a zsebében tűntek el azok az ezermilliárdok, amit az EU-tól kaptunk és most NEKÜNK KELL visszafizetni!

Forrás: Sztárklikk / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: