Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Majdnem három órán keresztül egyeztetett a két politikus, aztán felszállt a fehér füst.

Persze kérdésként merült fel, hogy a nagy medvének sikerült-e felfalnia a kis nyulat, mindenesetre úgy áll a helyzet, hogy Márki-Zay és Lázár János megállapodást kötöttek egymással.

Márki-Zay a Fidesz irodába zarándokolt Lázár színe elé, ahol is a mintegy három órás rendezvénynek a végén a két politikus beszámolt arról, hogy megegyeztek Lázárral mint a Fidesz választókerületi elnökével, hogy a közgyűlések előtt le fognak ülni közösen a képviselőtestület kormánypárti többségével, hogy az adott napirendi pontokat illetően egyezségre jussanak. Megállapodtak abban is, hogy egy stratégiai fejlesztési dokumentumot fognak készíteni a város jövőjéről, amibe várják a Fidesz helyi képviselőinek az ötleteit is.

Lázár elmondta azt is, hogy a jövőben nem fogják a találkozóikat bonyolítani, személyesen és telefonon is áll majd a polgármester rendelkezésére.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay Péter elmondta, nem fontolgatja a lemondását, és Lázár János is megerősítette azt, hogy a Fidesz helyi képviselőcsoportja nem kívánja feloszlatni a képviselőtestületet, így a 2019-es választásig marad minden a helyén. Lázár szerint egy ilyen éles politikai küzdelem után nehéz helyreállítani a bizalmat, ebben szerinte a polgármesternek és a helyi Fidesznek is van felelőssége.

Arra a kérdésre, hogy akkor szent-e a béke a két politikus között, előbb Márki-Zay Péter válaszolt, hogy ma azokat a kérdéseket keresték amiben egyetértenek, majd a két politikus kezet fogott és befejezte a sajtótájékoztatót. – írja a Mérce.

Sokak számára kérdés most, hogy potenciálisan az ellenzék vezetésére készül, majd a tüntetési hullámok kifulladásával partvonalra szoruló politikus ezek után mennyire marad az ellenzéki szavazók számára pozitív személyiség, mindenesetre többek kritikát fogalmaztak meg Márki-Zayal szemben, már akkor, amikor nyilvánosan felszólított mindenkit, a mai találkozóra ne szervezzen senki Lázár ellenes tüntetést.

További részletetek itt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: