Ennek a sztorinak is vége: Márki-Zay alkut kötött Lázárral


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Majdnem három órán keresztül egyeztetett a két politikus, aztán felszállt a fehér füst.

Persze kérdésként merült fel, hogy a nagy medvének sikerült-e felfalnia a kis nyulat, mindenesetre úgy áll a helyzet, hogy Márki-Zay és Lázár János megállapodást kötöttek egymással.

Márki-Zay a Fidesz irodába zarándokolt Lázár színe elé, ahol is a mintegy három órás rendezvénynek a végén a két politikus beszámolt arról, hogy megegyeztek Lázárral mint a Fidesz választókerületi elnökével, hogy a közgyűlések előtt le fognak ülni közösen a képviselőtestület kormánypárti többségével, hogy az adott napirendi pontokat illetően egyezségre jussanak. Megállapodtak abban is, hogy egy stratégiai fejlesztési dokumentumot fognak készíteni a város jövőjéről, amibe várják a Fidesz helyi képviselőinek az ötleteit is.

Lázár elmondta azt is, hogy a jövőben nem fogják a találkozóikat bonyolítani, személyesen és telefonon is áll majd a polgármester rendelkezésére.

Kérdésre válaszolva Márki-Zay Péter elmondta, nem fontolgatja a lemondását, és Lázár János is megerősítette azt, hogy a Fidesz helyi képviselőcsoportja nem kívánja feloszlatni a képviselőtestületet, így a 2019-es választásig marad minden a helyén. Lázár szerint egy ilyen éles politikai küzdelem után nehéz helyreállítani a bizalmat, ebben szerinte a polgármesternek és a helyi Fidesznek is van felelőssége.

Arra a kérdésre, hogy akkor szent-e a béke a két politikus között, előbb Márki-Zay Péter válaszolt, hogy ma azokat a kérdéseket keresték amiben egyetértenek, majd a két politikus kezet fogott és befejezte a sajtótájékoztatót. – írja a Mérce.Sokak számára kérdés most, hogy potenciálisan az ellenzék vezetésére készül, majd a tüntetési hullámok kifulladásával partvonalra szoruló politikus ezek után mennyire marad az ellenzéki szavazók számára pozitív személyiség, mindenesetre többek kritikát fogalmaztak meg Márki-Zayal szemben, már akkor, amikor nyilvánosan felszólított mindenkit, a mai találkozóra ne szervezzen senki Lázár ellenes tüntetést.

További részletetek itt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük