Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A “csakazértis” kormányzás még meddig tombol az országban?

Néha azt gondolom, hogy az Orbán-kabinet nem azért tesz dolgokat, mert gazdasági érdekük fűződik hozzá, hanem szimplán csak azért mert egész egyszerűen megtehetik. Sem racionalitás, sem gazdasági vagy egyéb indok vagy magyarázat nincs a döntéseikre.

Amikor meghallottam, hogy reálértéken csökken az oktatási kiadásokra fordított költségvetési források mértéke a 2019-es költségvetésben, azt hittem a falnak megyek. Hogy az istenbe lehet az, hogy az elmúlt években legtöbb tüntetést kiváltó ügy, az oktatás ügyében nem tesz semmit a kormány, sőt mi több egyenesen ellene cselekszik?

Hogy a jó istenbe lehet az, hogy saját jól felfogott érdekükkel is szembemenve tovább hagyják rohadni az oktatást. Nem csak hogy többletforrás nem érkezik a szektorba, hanem a 2019-es költségvetés legnagyobb vesztese az oktatás. Kocás inges tüntetés ide vagy oda a kormány továbbra is zülleszti az oktatást KLIK-estől, mindenestől.

Nem hiszem, hogy racionális indok van erre, egész egyszerűen azt gondolom, mindezt csupán azért teszik, mert a fenti klubban a fiúk összevihognak majd elkurjantják egy bormámoros találkozón:

Ezekkel még ezt is megtehetjük, sőt mi több, ennek ellenére is kétharmadunk lesz!

Sajnos egyenlőre valóban megtehetik, ami szörnyűséges élmény. A mostani költségvetés egyébként is tele van szemfényvesztéssel. Az MSZP szerint például a kormány növekedésről beszél, de azt nem elmíti, hogy ebből a növekedésből nem mindenki részesülne:

„Az elmúlt 8 évben is csak a Fidesz-közeli cégeknek és a multiknak jutottak százmilliárdok, miközben az oktatásra, az egészségügyre és a szociális kiadásokra, lakhatásra a lehető legkevesebb pénzt fordítják.”

Hozzáteszik:

„Megdöbbentő, hogy a keresztény kormány tervezete a szegénység mérséklését, a mélyszegénység felszámolását nyomokban sem tartalmazza.”

Az ellenzéki párt azt is kifogásolja, hogy a költségvetés még mindig több mint 100 milliárdot irányoz elő stadionokra. Azt ígérik, a párt képviselői „a társadalom igényeit kiszolgáló, az oktatást, az egészségügyet, a lakhatást támogató, a szegénységet felszámoló” módosítókat nyújt be a javaslathoz.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: