Olyat talált mondani Soros György, hogy Orbán megnyugodhat – Nyugodtan “sorosozhat” tovább


Soros György Fotó: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Soros György az Orbán kormány egyik legnagyobb ellensége.

Vagy ha nem is az, de minimum ellenségképe. Mert azt ugye kreálni kell, mert a gyűlölet és félelemkeltés nagyon fontos a hatalmon maradáshoz…

Hosszú portrécikk jelent a Washington Post szombati számában Soros Györgyről.

Megszólal benne maga a 87 éves amerikai magyar milliárdos, holokauszttúlélő és filantróp is, és azt állítva, hogy minden, ami rosszra fordulhatott az elmúlt években, az rosszra is fordult – Hillary Clinton helyett Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok elnökének.

Ő pedig az USA-tól Magyarországig első számú közellenség lett sokak szemében a nyílt társadalom, a liberális értékek támogatásáért –, de – fűzi hozzá – „minél nagyobb a fenyegetés, annál inkább azt érzem, hogy fel kell vennem a küzdelmet vele szemben. szóval kettőzött erővel folytatom”.

Beszél arról is, hogy sokszor kiragadják a kontextusából, amit mond, és ellene fordítják – ezt az Orbán-kormány is megtette a nemzeti konzultációval –, ami tompíthatja annak a hatását, hogy dollármilliárdokat áldoz jótékonysági célokra. Vádolták már azzal – emlékeztet a Washington Times – hogy bábként használ politikusokat, hogy valójában náciszimpatizáns, és ő áll a Demokrata Párt mögött, és bár Oroszországban hosszú időn ő volt a vezető magánadományozó, két éve gyakorlatilag betiltották a Nyílt Társadalom Alapítvány működését.

Az interjúban futólag szó esik arról is, hogy Magyarországon az Orbán-kormány az ő nevével fémjelzett törvénycsomagot, a Stop Sorost akar elfogadni, aminek kapcsán az amerikai milliárdos megjegyzi, „fájdalmasan tisztában van” azzal, hogy a kritikusai világszerte szemben állnak azokkal az eszmékkel, amelyeket ő képvisel.Ettől függetlenül – vonja le a végkövetkeztetést – ő büszke az ellenségeire.

Ha szétnéz a világon, mindenhol látja őket, és ez csak azt jelentheti, hogy valamit biztosan jól csinál.

Forrás: 168óra

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük