Varga Mihály akkora baromságot mondott, mint még soha – A kérdés csak annyi: ennyire ostoba vagy minket néz annak?


Varga Mihály
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

A pénzügyminiszter úr kinyitotta a száját. Maradt volna inkább csendben, s akkor nem veri ki a biztosítékot az egész országnál.

 

Az MNB-nek törvényben rögzített kötelezettségei és céljai vannak, és nincs árfolyamcélja – nyilatkozta az InfoRádiónak a jegybank alelnöke.

Gerhardt Ferenc kiemelte: “az árfolyam alakulása a Magyar Nemzeti Bankot hidegen hagyja”.

Varga Mihály pénzügyminiszter is hasonlóan gondolja: kormánynak nincs árfolyamcélja, ezért nem is aggódik a forint utóbbi időszakban mutatott gyengülése miatt.

Az InfoRádió azért kérdezte Gerhardtot a forint árfolyamáról, mert jelentősen gyengült az elmúlt hetekben, és mostanra tartósan 320 közelében ragadt az euróval szemben.

“Ahhoz, hogy az árfolyam elmozduljon vagy erre, vagy arra, olyan őrült mértékű tartalékot kellene bármilyen banknak tartania, amit nem tudna. Nincs az a valutatartalék a földön, ami elegendő lenne ahhoz, hogy egy teljes világpiaccal, vagy egy európai piaccal szembemenjen egy ország” – mondta az InfoRádiónak Gerhardt.

Szerinte az árfolyam nem hoz nyereséget az MNB-nek, mivel nincs árfolyamcéljuk.

“Mi nem vagyunk kereskedelmi bank, mi amikor tervet készítünk, nem készítünk nyereségtervet. A jegybank büdzséje egy fikció. A nemzeti bankoknak nincs nyereségük, vagy veszteségük” – tette hozzá.

Varga Mihály szerint “egyelőre aggodalomra nincs ok, azon a sávon belül van az árfolyam, amit alapvetően piaci alapúnak és egyensúlyinak tekintünk”.Hozzátette: a Fed kamatemelése hat a feltörekvő országokra, ezért tovább kell csökkenteni a sérülékenységünket. A kormánynak továbbra sincs árfolyamcélja, de a miniszter szerint már vannak annak jelei, hogy stabilizálódik a forint árfolyama.

Forrás: Portfolio.hu


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük