Dúró Dóra_ Fotó Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ami a jobboldali pártban zajlik, páratlan és döbbenetes! Rekord gyorsasággal zuhan a Jobbik a süllyesztőbe?

 

Dúró Dóra az InfoRádió műsorában jelentette be, hogy kilép a Jobbikból.

Parlamenti mandátumának sorsát a Toroczkai László által június 23-án megalakítandó platformon történtek alapján fogja eldönteni.

Toroczkai Lászlót, a párt volt alelnökét az etikai és fegyelmi bizottsága csütörtökön egyhangú határozattal zárta ki.

A Jobbik elnökválasztásán alulmaradt ásotthalmi polgármester Mi magunk néven alakított volna platformot, de a párt ehhez nem járult hozzá, mivel az alapszabály nem teszi lehetővé ilyen testület létrehozását. A platformhoz csatlakozni kívánt Dúró Dóra is, akit múlt kedden kizártak a Jobbik országgyűlési frakciójából.

Dúró Dóra Toroczkai László kizárásáról azt mondta, “nem bölcs és kompromisszumkereső egy olyan döntés, amely kizár egy olyan politikus a Jobbikból, aki eddig alelnöke volt a pártnak, illetve a tagság 46 százaléka a nemrég még elnöknek szerette volna választani”.

“Nagyon sajnálom, hogy ide jutott a Jobbik. Erkölcsileg helyesnek és vállalhatónak egyedül a kilépést látom. Ez már az utolsó csepp volt a pohárban. Az az irányvonal, amelyet mind hatalomtechnikai, mind politikai szempontból a Jobbik az elmúlt időszakban követett, nem az az út, ami a nemzet érdekét szolgálja, és ami miatt 13 éve beléptem ebbe a pártba. Így sokunk számára nem látok más lehetőséget, mint a kilépést a pártból – mondta Dúró Dóra,  hozzátéve, hogy ezt önként fogja kezdeményezni.

Miután kizárták a frakcióból, most független képviselő. A mandátumának visszaadásával kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: “Annak nem látom értelmét, hogy magányos harcosként próbáljam meg az Országgyűlésben – egyébként sokunk – értékrendjét érvényesíteni.” Ezért a június 23-i platformalakuló ülés történéseitől teszi függővé mandátumának sorsát.

Dúró Dóra azt is elmondta, hogy “ha a június 23-i platformalakuló ülésen egyértelmű társadalmi igény mutatkozik az iránt, hogy egy új politikai mozgalmat vagy pártot alakítsunk, akkor erre is készen állunk”.

Dúró férje, Novák Előd is bejelentette távozását a Facebookon. Azt írta: fájó döntés, de becsületbeli ügynek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból, és nemcsak szolidaritása miatt Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval. Úgy folytatta: a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzik a Jobbiktól, de nem a „bajtársaktól”, hiszen folytatják útjukat az alapító nyilatkozat által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, Pongrátz Andrással.

Azt mondta: a „túltolt néppártosodás” oda vezetett, hogy még tagjaik körében is voltak sokan, akik az MSZP-re, a DK-ra vagy az LMP-re szavaztak lakóhelytől függően, hivatkozva Vona Gábor volt elnökre, aki szerint a legesélyesebb ellenzéki pártra kell szavazni.

Szerinte súlyos identitásvesztés alakult ki a Jobbikban, és „színtelen, szagtalan, íztelen pártnak amúgy sincs jövője”. Jelezte: a Toroczkai László által alapítandó platform „zászlóbontó gyűlésére”, Ásotthalomra várnak június 23-ára mindenkit, akinél most vagy már korábban betelt a pohár.

Forrás: 24.hu / Infostart


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: