Felmerül a kérdés: a cukináci Sneider veri szét a Jobbikot? – Vagy talán a rezsim kívánsága ez?


Dúró Dóra_ Fotó Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ami a jobboldali pártban zajlik, páratlan és döbbenetes! Rekord gyorsasággal zuhan a Jobbik a süllyesztőbe?

 

Dúró Dóra az InfoRádió műsorában jelentette be, hogy kilép a Jobbikból.

Parlamenti mandátumának sorsát a Toroczkai László által június 23-án megalakítandó platformon történtek alapján fogja eldönteni.

Toroczkai Lászlót, a párt volt alelnökét az etikai és fegyelmi bizottsága csütörtökön egyhangú határozattal zárta ki.

A Jobbik elnökválasztásán alulmaradt ásotthalmi polgármester Mi magunk néven alakított volna platformot, de a párt ehhez nem járult hozzá, mivel az alapszabály nem teszi lehetővé ilyen testület létrehozását. A platformhoz csatlakozni kívánt Dúró Dóra is, akit múlt kedden kizártak a Jobbik országgyűlési frakciójából.

Dúró Dóra Toroczkai László kizárásáról azt mondta, “nem bölcs és kompromisszumkereső egy olyan döntés, amely kizár egy olyan politikus a Jobbikból, aki eddig alelnöke volt a pártnak, illetve a tagság 46 százaléka a nemrég még elnöknek szerette volna választani”.“Nagyon sajnálom, hogy ide jutott a Jobbik. Erkölcsileg helyesnek és vállalhatónak egyedül a kilépést látom. Ez már az utolsó csepp volt a pohárban. Az az irányvonal, amelyet mind hatalomtechnikai, mind politikai szempontból a Jobbik az elmúlt időszakban követett, nem az az út, ami a nemzet érdekét szolgálja, és ami miatt 13 éve beléptem ebbe a pártba. Így sokunk számára nem látok más lehetőséget, mint a kilépést a pártból – mondta Dúró Dóra,  hozzátéve, hogy ezt önként fogja kezdeményezni.

Miután kizárták a frakcióból, most független képviselő. A mandátumának visszaadásával kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: “Annak nem látom értelmét, hogy magányos harcosként próbáljam meg az Országgyűlésben – egyébként sokunk – értékrendjét érvényesíteni.” Ezért a június 23-i platformalakuló ülés történéseitől teszi függővé mandátumának sorsát.

Dúró Dóra azt is elmondta, hogy “ha a június 23-i platformalakuló ülésen egyértelmű társadalmi igény mutatkozik az iránt, hogy egy új politikai mozgalmat vagy pártot alakítsunk, akkor erre is készen állunk”.

Dúró férje, Novák Előd is bejelentette távozását a Facebookon. Azt írta: fájó döntés, de becsületbeli ügynek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból, és nemcsak szolidaritása miatt Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval. Úgy folytatta: a párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzik a Jobbiktól, de nem a „bajtársaktól”, hiszen folytatják útjukat az alapító nyilatkozat által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, Pongrátz Andrással.

Azt mondta: a „túltolt néppártosodás” oda vezetett, hogy még tagjaik körében is voltak sokan, akik az MSZP-re, a DK-ra vagy az LMP-re szavaztak lakóhelytől függően, hivatkozva Vona Gábor volt elnökre, aki szerint a legesélyesebb ellenzéki pártra kell szavazni.

Szerinte súlyos identitásvesztés alakult ki a Jobbikban, és „színtelen, szagtalan, íztelen pártnak amúgy sincs jövője”. Jelezte: a Toroczkai László által alapítandó platform „zászlóbontó gyűlésére”, Ásotthalomra várnak június 23-ára mindenkit, akinél most vagy már korábban betelt a pohár.

Forrás: 24.hu / Infostart


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük