Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A két közéleti szereplő ült egy asztalhoz, hogy az MSZP fő bűneiről vitatkozzanak.

Puzsér Róbert a HírTV Sznobjektív című műsorában a politikai pártokat szembesíti a bűneikkel. A mostani terítéken immár másodjára a Magyar Szocialista Párt került terítékre. Hogy miért a második alkalom (lesz harmadik is) arról röviden:

Az első részben ugyanis a HírTV-s műsorvezető egy ordas hazugsággal indított, mely szerint egyetlen egy Szocialista politikus sem vállalta a szereplést és ez önmagában mutatja felelőtlenségüket, alkalmatlanságukat.

“Lendvai Ildikó nemet mondott”…és folytatja még néhány névvel, akik állítólag szintén nemet mondtak.

A rám vonatkozókból egy büdös szó sem igaz. – írta Lendvai.

Nem mondtam nemet semmi hasonlóra. És igent sem. Mert hogy a kutya sem kérdezett, senki nem kért semmire.

A hatalmas égés hatására emiatt tehát megismételték az adást – immár Lendvai Ildikó szereplésével. Aki helyt állt nem is akárhogyan. Ismerhetjük Puzsér stílusát és a kritikus mindent meg is tett annak az érdekében, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a Szocialista politikust.

Hol vehemensen, szinte üvöltve, hogy pedig cinikus kiszólásokkal ostromolta Lendvait, de Ildikó keményen állta a sarat és megcáfolta szinte valamennyi az MSZP-t ért vádat és kritikát. Példaértékű kiállása volt ez Lendvainak.

Azonban Lendvai nem csak Puzsérral szemben védte meg az MSZP becsületét, de a Puzsér által Lendvai fejére olvasott fideszes rágalmakkal szemben is. Hogy csak pár példát említsünk:

Puzsér Róbert szinte azonnal kollaboránsozni és szemkilövetőzni kezdett, másrészt a költségvetés meghamisításával vádolta a korábbi baloldali kormányt.

Lendvai Ildikó a kollaboránsozásra azt válaszolta, hogy még soha senkinek, aki ezt a vádat megfogalmazta az MSZP-vel szemben nem volt bátorsága a nyilvánosság előtt konkrétan névvel megneveznie senkit, aki a Fidesz zsebében lenne a pártból, azt meg különösen nem vállalta senki, hogy a nyilvánosság előtt bizonyítsa vádjait és nyilvános vitára hívja azt a politikust, akiről azt feltételezi, hogy a Fidesz zsebéből kandikál ki.

A szemkilóvetés is természetesen egy jobboldali toposz, amely – ahogyan az évek előre haladnak, úgy egyre többen lesznek azok, akiknek maga Gyurcsány lőtte ki a szemét 2006-ban – nem kapott túl nagy hangsúlyt a műsorban, de természetesen mindannyian tudjuk, hogy szó nem volt ilyesmiről, hiszen nem az MSZP adott utasításokat arra a rendőrségnek, hogy hogyan fékezzék meg a tomboló csőcseléket az utcákon 2006 véres őszéről bővebben itt.

Lendvai Ildikó a költségvetés meghamisítanának magas labdáját egy szép szervával ütötte le, amikor az önmagából kivetkőzött műsorvezető kedélyeit azzal hűtötte le:

“egyébként a választás két fordulója között napvilágra került a jelentés, és a második fordulóban még jobban győztünk, mint az elsőben”

Soha ennyire határozottan és szépen nem védte meg magát még a Szocialista Párt. Minden MSZP-s büszkeséggel nézhette végig ezeket a képsorokat, melyeket melegen ajánlunk mindenkinek:

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: