Az MSZP frakcióvezetője sajtótájékoztatón leplezte le a Fidesz aljas trükkjét – megpróbálják eltüntetni a lopott vagyonokat


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

El kell ismerni, szép trükk!

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője szerint a bíróságokat is érintő alaptörvény-módosítással egy teljes körű diktatórikus rendszer kialakítását fejezi be a Fidesz.

Tóth Bertalan, aki az MSZP frakcióvezetője is, csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a bíróságokat támadó kormányzati nyilatkozatok azt mutatják, hogy egyedül az igazságszolgáltatás az, ahol megmaradt a jogállam védelmének lehetősége.

Az Országgyűlésnek most benyújtott alaptörvény-módosítással a Fidesz házi bíróságát, egy közigazgatási bíróságot hoznának létre – magyarázta.

A politikus szerint a közérdekű adatigénylések is ehhez a fórumhoz kerülhetnek. Ezzel pedig az lehet a cél – mondta – , hogy az olyan korrupciógyanús ügyek, mint korábban a gázoffshore-botrány, vagy a jegybanki alapítványok “közpénz eltüntetési folyamata”, ne kerüljenek nyilvánosságra.

Tóth Bertalan szerint a hatalmi ágak elválasztása a demokrácia működésének alapfeltétele, az elmúlt nyolc évben azonban pártkatonák kerültek a Legfőbb Ügyészség, az Állami Számvevőszék élére, illetve LMP-s segítséggel az Alkotmánybíróság tagjai közé.Az MSZP-s politikus azt mondta, a tervezett módosítás ellen minden szintéren küzdeni fognak, amíg az ország az Európai Unió tagja, minden lehetőséget megragadnak azért, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségét, a jogállamiság utolsó mentsváraként működő bíróságokat megvédjék.

Kérdésre elmondta, a hétfői frakcióülésen döntenek arról, részt vesznek-e az alaptörvény-módosítás parlamenti vitájában.

Az MSZP tisztújításán várhatóan a pártelnöki posztért induló Tóth Bertalan közölte, elkészült a programja és a jelöltséghez szükséges 1500 aláírás gyűjtése is jó ütemben halad. Terveiről szólva kiemelte, hogy csapatot szeretne építeni, egységes elnökséget, amely azon dolgozik, hogy a magyar baloldalt képviselő MSZP erős, működőképes és a remény pártja legyen. Először a szervezetet kell megerősíteni, majd újra kell fogalmazni a baloldali politikát – tette hozzá.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük