A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
El kell ismerni, szép trükk!

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője szerint a bíróságokat is érintő alaptörvény-módosítással egy teljes körű diktatórikus rendszer kialakítását fejezi be a Fidesz.


Kövess minket facebookon is


Tóth Bertalan, aki az MSZP frakcióvezetője is, csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a bíróságokat támadó kormányzati nyilatkozatok azt mutatják, hogy egyedül az igazságszolgáltatás az, ahol megmaradt a jogállam védelmének lehetősége.

Az Országgyűlésnek most benyújtott alaptörvény-módosítással a Fidesz házi bíróságát, egy közigazgatási bíróságot hoznának létre – magyarázta.

A politikus szerint a közérdekű adatigénylések is ehhez a fórumhoz kerülhetnek. Ezzel pedig az lehet a cél – mondta – , hogy az olyan korrupciógyanús ügyek, mint korábban a gázoffshore-botrány, vagy a jegybanki alapítványok “közpénz eltüntetési folyamata”, ne kerüljenek nyilvánosságra.

Tóth Bertalan szerint a hatalmi ágak elválasztása a demokrácia működésének alapfeltétele, az elmúlt nyolc évben azonban pártkatonák kerültek a Legfőbb Ügyészség, az Állami Számvevőszék élére, illetve LMP-s segítséggel az Alkotmánybíróság tagjai közé.

Az MSZP-s politikus azt mondta, a tervezett módosítás ellen minden szintéren küzdeni fognak, amíg az ország az Európai Unió tagja, minden lehetőséget megragadnak azért, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségét, a jogállamiság utolsó mentsváraként működő bíróságokat megvédjék.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Kérdésre elmondta, a hétfői frakcióülésen döntenek arról, részt vesznek-e az alaptörvény-módosítás parlamenti vitájában.

Az MSZP tisztújításán várhatóan a pártelnöki posztért induló Tóth Bertalan közölte, elkészült a programja és a jelöltséghez szükséges 1500 aláírás gyűjtése is jó ütemben halad. Terveiről szólva kiemelte, hogy csapatot szeretne építeni, egységes elnökséget, amely azon dolgozik, hogy a magyar baloldalt képviselő MSZP erős, működőképes és a remény pártja legyen. Először a szervezetet kell megerősíteni, majd újra kell fogalmazni a baloldali politikát – tette hozzá.A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here