2018május 22 Toroczkai László sajtótájékoutató fotós Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A nemzeti radikálisok agóniája még közel sem ért a végéhez, sőt mi több most kezdődik csak el igazán.

Dúró Dórát ma kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. Egyetlen bűne, hogy volt bátorsága elnökhelyettes-jelöltként mellém állni az elnökválasztási kampányban, pedig az alapszabályt éppen azért módosították, mert arra számítottak, hogy a párt első vonalából úgysem mer senki velem párban indulni.

– kezdi levelét Toroczkai, melyet nyilvános facebook oldalán jelentetett meg.

Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni.

– vagyis, már nincs értelme arról beszélni az ásotthalmi polgármester posztja szerint, hogy a Jobbikot egyben kell tartani. Úgy néz ki a Jobbik radikális szárnya nem feszíteni akar csupán, hanem elhatározásra jutott. Nehéz máshogy értelmezni a Toroczkai mondatait, mint úgy Dúró Dóra leváltásával megszületett a Casus Beli – a háborús ok – ami mentén szétszakítják a pártot.

Előre kell tekinteni. Húsz évvel ezelőtt a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, aztán hosszú évek mozgalmi munkája után sokan a Jobbikban folytattuk. A pártok jönnek, mennek. Születnek és elmúlnak. A bajtársi közösség azonban marad. Mi itt voltunk, vagyunk és leszünk. Egyszerűen magyarok. Mi Magunk.

Kérdés az, hogy hogyan reagál erre a zászlóbontásra a Jobbik jelenlegi vezetése. Valószínűleg égnek a telefonok a párt vezetői között, de az sem kizárt, hogy már összeült a válságstáb. Egy azonban biztos, a Jobbik nevű lufi kidurrant és ebben a formában véget ért a párt majd 18 éves menetelése.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: