SZAVAZÁS A CIKKBEN: Ön szerint bekövetkezik a Jobbik pártszakadása?


2017. december 8. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart. Téma: "A hazai demokrácia jelenlegi helyzete. Fotó: Vajda József
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egyre gyülekeznek a viharfelhők a nemzeti radikális párt feje fölött.

Tegnap nyilvánosságra került, hogy a Jobbik frakciója kizárta soraiból a párt legnépszerűbb politikusát Dúró Dórát. Ez egy lassan két éve tartó konfliktus terméke volt a pártban. Kezdődött a Jobbik irányváltásával, amikor a korábbi Magyar Gárdás, zsidó-cigányozós irányvonaltól eltérve Vona Gábor meghirdette az úgynevezett Néppárti politikát, melynek keretében a Jobbik kommunikációját egy konszolidáltabb irányba húzták.

Nem titkolt célja az volt Vonának, hogy baloldali szavazókat nyerjen meg magának az addigi szélsőjobbos tábora mellé. Ez azonban kudarcba fulladt, mert bizony a baloldaliak nem mentek. Túl erősen élt a szocialista szavazókban a falvakat terrorizáló, rasszista, kirekesztő Jobbik képe.

A Vona-féle vezetés azonban összerúgta a port a párt radikális szárnyával. Kiszorították Novák Elődöt a pártból, valamint “megnyesegették a vadhajtásokat”. A párt pedig ezzel elveszítette a radikális jobboldali holdudvarát. Az azonban hogy mennyit is veszített a Jobbik az csak a választási kudarc  után derült ki.

Elveszett a pártegység. Vona a kudarc hatására lemondott és a korábbi plakátkampányuk miatt majd egy évig pénz nélkül maradhat a párt. Majd 660 milliós adósság maradt a párt nyakába a korábbi Állami Számvevőszéki büntetés miatt. A mostani tisztújításon éppen ezek miatt Vona jelöltjével szemben elindult Toroczkai László, aki bár alul maradt mégis a szavazatok 46%-át megkapta. A nemzeti radikális politikus bejelentette: platformot alakít “Mi magunk” néven.

Ezt a Vona-féle pártvezetés a párt szétszakítási kísérletének élte meg és visszatérünk a mai naphoz, amikor is kizárták a frakcióból Dúró Dórát, Toroczkai László pedig etikai vizsgálat előtt áll. Viszont ott a 46%, ott vannak a nemzeti radikálisok és ott van a hatalmas elégedetlenség. Ráadásul az új pártvezetés egy baromi nagy választási bukás után források nélkül irányíthatják a pártok.Mindeközben zászlóbontásra készül Toroczkai. Ön szerint mi lesz a vége mindennek?

Ön szerint pártszakadás előtt áll a Jobbik?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük