Lendvai Ildikó fájó ponton szúrt oda Orbánéknak: a legújabb tervükről rántotta le a leplet


Lendvai Ildikó, MSZP
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Azt gondoltam volna, hogy a naiva szerepkörből már kiöregedtem. De nem.

Majdnem egy teljes óráig azt hittem, az egyik meghirdetett alaptörvény-módosítás a magánlakás és az otthon védelméről azt jelenti, hogy ezután nem lehet pl. gyerekes családokat elhelyezés nélkül kilakoltatni.

Már örvendeztem, hogy eszerint nem hiába tüntettünk azokért a lakbértartozás nélküli kőbányai családokért, akiket cserelakás nélkül raknak utcára. Én vagyok a hülye, világos.

Hamar kiderült, hogy a módosítás csak a tüntetések korlátozására való. Mint Gulyás Gergely elmondta, “a magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni”, mert ez a politikusok szomszédainak jogait sérti, lakásuk nyugalmát háborítja.

Egyébként magam sem vagyok híve annak, hogy miniszterek, miniszterelnökök családi otthona elé menjenek tiltakozni – menjenek a munkahelyéhez, de ne a gyerekeit riogassák. Ezt gondoltam akkor is, amikor Szíjjártó és Répássy vezetésével Gyurcsányéknál tüntettek (milyen kár, hogy Gulyás akkor nem szólt nekik!), és akkor is, amikor mások Orbánéknál tiltakoztak.

Na de ez az álszent hivatkozás a szomszédokra gumiparagrafust hoz létre! Laknak a Kossuth téri házakban is, a Szalay utcában az EMMI szomszédságában, az Oktogonon és az Opera mellett. és így tovább. Innentől bárhol megtilthatnak egy demonstrációt a szomszédság otthonának nyugalmára hivatkozva..”Hogy konkrétan ez mit jelent a gyakorlatban, azt majd a jogalkalmazók döntik el”- magyarázza Gulyás, épp csak nem csippent hamiskásan a szemével.


Ha már ennyire védik az otthonok békéjét, szeretném jelezni, hogy nekem is van panaszom.T.i. van itt nálunk a szoba sarkában egy bizonyos készülék. Ha véletlenül az 1-es gombot nyomom meg rajta, olyan híreket hallok, hogy azonnal oda az otthonom nyugalma. Az enyémről nem is beszélve. Úgy látszik, ez alaptörvény-ellenes. Talán az alkotmánybírósághoz kellene fordulnom. Mert az otthon, az szent!

Lendvai Ildikó


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük