Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lesújtó hírek érkeztek Brüsszelből. Bajban leszünk, márhogy nem a kormány, hanem az egész ország.

 

A kiszivárgott legújabb bizottsági tervezet szerint akár huszonnégy százalékkal kevesebb uniós támogatást kaphat Magyarország a következő költségvetési ciklusban.

Ez jelentős megvonás. Ez Orbán Viktor és a Fidesz évek óta tartó esztelen szabadságharcának eredménye: bűneik és hazugságaik miatt jelentős pénzmegvonás fenyegeti hazánkat.

Nem engedhetjük meg, hogy az illiberális rezsim őrülete miatt a magyar gazdaság és a teljes magyar társadalom bűnhődjön!

A Fidesz borítékolható módon most is csak szánalmas „sorosozással” és a migráció ügyével mossa majd össze a várható forrásmegvonás mögötti valós indokokat. Az igazság az, hogy a kohéziós támogatások esetleges csökkentése mögött a magyar jogállamiság és jogbiztonság drámai helyzete, az eddig lehívható uniós pénzek szélsőségesen korrupt állami felhasználása, valamint a formálódó Európai Ügyészséghez való csatlakozás merev elutasítása áll.

Ujhelyi István Dr. – Fotó: Heves Megye Online

Felszólítom a kormányt, hogy ne tartsa tovább pajzsként maga előtt a teljes magyar nemzetet! Felszólítom a kormányt, hogy hagyjon fel végre az eszement Európa-ellenes politikájával és határozott, de bölcs kompromisszumok mentén érvényesítse hazánk érdekeit!

A hazafiság és az európaiság nem ellentétes, hanem egymást erősítő fogalmak. Ma az az igazi hazafi, aki bent tudja és akarja tartani az európai közösségben hazánkat és aki elkötelezett az európai értékek megőrzésében Magyarországon.

Orbánék tettei miatt nem bűnhődhet egész Magyarország!

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Brüsszel, 2018-05-29

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: