Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden eddiginél nagyobbat kaszált Orbán Viktor haverja. Döbbenetes pénzről van szó!

 

Garancsi István, a leggazdagabb magyar üzletemberek egyike.

Orbán Viktor jó barátja az online kasszákat kiszolgáló cégével – ezt mutatják a tavalyi évi gazdálkodásról most megjelent számok.

Garancsi két másik vagyonkezelő cégén keresztül 90 százalékos tulajdonosa a Mobil Adat Kft.-nek. Az egyre több szektorban kötelezővé tett online pénztárgépek összeköttetésben vannak az adóhatósággal, az adatforgalmat egy chip biztosítja, a Mobil Adat pedig ennek a piacnak a legnagyobb szereplője.

Jó helyen vetette meg a lábát, ugyanis az adatforgalom hatósági díjas, minden év végén a gazdasági minisztérium felülvizsgálhatja, akár csökkenthetné is a havi díjat, eddig azonban egyszer sem tette – így aztán nem is csoda, hogy voltaképpen luxusnyereséghez juttatja Garancsit.

A Mobil Adat Kft.-nek tavaly a közel 2,3 milliárd forintos árbevételéből megmaradt – adófizetés után – 583 millió forint tiszta profit, vagyis minden negyedik beszedett forintja nyereséggé vált. És szinte az utolsó fillérig ki is szedik a cégből a tulajdonosok, 580 millió forint osztalék kifizetéséről határoztak.

Tulajdoni hányadának megfelelően így Orbán bizalmi embere, a Videoton futballklub tulajdonosa, a már a pénzszállítóbizniszt is uraló Garancsi végül 522 millió forinthoz jut. Ami havi bő 43 millió forintnyi jövedelem. Egy évvel korábban ettől alig maradt el a haszon, a cégben 553 milliós plusz képződött, Garancsi 477 milliót szedett ki osztalékként.

Azaz két év alatt 1 milliárd forintot hozott neki a megingathatatlan helyzetben levő vállalkozás.
Nem is csak az árbevételhez mért nyereséget irigyelhetik meg sokan. A cégbe betett pénzt, a saját tőkét gyakorlatilag egy év alatt visszahozta a vállalkozás, 90 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tud felmutatni.

Ilyen bombaüzletet az elmúlt években csak a trafikozástól és a kaszinózáson láthattunk – épp azoknál a szektoroknál, ahol az Orbán-kormány átrendezte a piacot és saját klientúráját hozta nyerő helyzetbe.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: