Helyreigazítás


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Mivel cikkünk több tárgyi tévedést is tartalmazott, más orgánumok értesüléseiből, így a hiteles tájékoztatás érdekében megosztjuk Alföldi Róbert jegyzetét a betiltott Pécsi előadással kapcsolatban.

Ebben a jegyzetben kronológia sorrendben rögzítjük az Átrium Pécsre tervezett Igenis, miniszterelnök úr című előadásának kálváriáját.
2018. február – március
A Zsolnay Színház szervezésében pécsi vendégjátékra hívták a Kultúrbrigád produkcióját, az Igenis, miniszterelnök úr című vígjátékot. A szervezők megállapodtak a feltételekben, megkezdődött a jegyek árusítása.
2018. április 8.
Az országgyűlési választáson a FIDESZ 2/3-os győzelmet aratott.
2018. április 13 – 17.
Derült égből villámcsapásként üt be a hír, hogy a vendégjátéknak helyt adó Kodály Központ stílusosan április 13-án, pénteken felfüggesztette a jegyek értékesítését. Eddigre a mintegy 800 jegy 2/3-a elkelt. Amint a Kultúrbrigád erről április 17-i facebook bejegyzésében beszámolt, a Kodály Központ facebook oldalán egy márciusi bejegyzés átírásával tudatta, hogy az Igenis, minszterelnök úr! pécsi vendégjátéka elmarad.
A hír berobbant a médiába. Még mindannyiunk emlékezetében élénken élt Alföldi Róbert zalaegerszegi meghívásának letiltása. Baranya színház és szabadságszerető közönsége élénk szervezőmunkába fogott, hogy alternatív helyet keressen a produkciónak.
Sajtószemle:
Alföldi Róbert interjút ad az rtl klub Házon Kívül című műsorának:
2018. április 20.
“de meg lesz tartva” avagy Páva Zsolt és az alternatív valóság:
2018. április 21.
Tovább folyik a találgatás: ki miért mondta le, és ki hol fogja pótolni a letiltott előadást.
2018. április 21. 16.00
A cenzúra hírére megmozdul a pécs környéki színházbarát közönség, és néhány nap alatt sikerült befogadóhelyet találni, így a Pécsre tervezett előadást Szigetváron a tervezett napon fogják megtartani.
Az Átrium közleményben tudatta, hogy az eredetileg tervezett napon, azaz május 27-én 15.30 és 19.00 kezdettel két előadást rendeznek Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban. Így az Igenis, miniszterelnök úr kárpótolja a nézőket. A mintegy 700 jegy 24 óra alatt elfogyott!
2018. április 23.
2018. április 24.
2018. április 25.
2018. április 27.
A vendégjátékot szervező Zsolnay Színház vezetője, Kiss Mónika nem adja nevét a továbbiakban a programszervező társaság tevékenységéhez:
A színházi szakma teljes hallgatásba burkolódzott az eset kapcsán. Míg végül a Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt levélben szólalt fel:
Utózöngék:
a hivatkozott műsor:
2018. május 27. 15.30. és 19.00.
Ma a szigetvári Vigadóban óriási érdeklődés mellett tartják meg az Igenis, miniszterelnök úr! Pécsre tervezett előadását.
2018. május 27. – 28.
Sajtóbeszámolók és publicisztikák:

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük