Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mivel cikkünk több tárgyi tévedést is tartalmazott, más orgánumok értesüléseiből, így a hiteles tájékoztatás érdekében megosztjuk Alföldi Róbert jegyzetét a betiltott Pécsi előadással kapcsolatban.

Ebben a jegyzetben kronológia sorrendben rögzítjük az Átrium Pécsre tervezett Igenis, miniszterelnök úr című előadásának kálváriáját.
2018. február – március
A Zsolnay Színház szervezésében pécsi vendégjátékra hívták a Kultúrbrigád produkcióját, az Igenis, miniszterelnök úr című vígjátékot. A szervezők megállapodtak a feltételekben, megkezdődött a jegyek árusítása.
2018. április 8.
Az országgyűlési választáson a FIDESZ 2/3-os győzelmet aratott.
2018. április 13 – 17.
Derült égből villámcsapásként üt be a hír, hogy a vendégjátéknak helyt adó Kodály Központ stílusosan április 13-án, pénteken felfüggesztette a jegyek értékesítését. Eddigre a mintegy 800 jegy 2/3-a elkelt. Amint a Kultúrbrigád erről április 17-i facebook bejegyzésében beszámolt, a Kodály Központ facebook oldalán egy márciusi bejegyzés átírásával tudatta, hogy az Igenis, minszterelnök úr! pécsi vendégjátéka elmarad.
A hír berobbant a médiába. Még mindannyiunk emlékezetében élénken élt Alföldi Róbert zalaegerszegi meghívásának letiltása. Baranya színház és szabadságszerető közönsége élénk szervezőmunkába fogott, hogy alternatív helyet keressen a produkciónak.
Sajtószemle:
Alföldi Róbert interjút ad az rtl klub Házon Kívül című műsorának:
2018. április 20.
“de meg lesz tartva” avagy Páva Zsolt és az alternatív valóság:
2018. április 21.
Tovább folyik a találgatás: ki miért mondta le, és ki hol fogja pótolni a letiltott előadást.
2018. április 21. 16.00
A cenzúra hírére megmozdul a pécs környéki színházbarát közönség, és néhány nap alatt sikerült befogadóhelyet találni, így a Pécsre tervezett előadást Szigetváron a tervezett napon fogják megtartani.
Az Átrium közleményben tudatta, hogy az eredetileg tervezett napon, azaz május 27-én 15.30 és 19.00 kezdettel két előadást rendeznek Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban. Így az Igenis, miniszterelnök úr kárpótolja a nézőket. A mintegy 700 jegy 24 óra alatt elfogyott!
2018. április 23.
2018. április 24.
2018. április 25.
2018. április 27.
A vendégjátékot szervező Zsolnay Színház vezetője, Kiss Mónika nem adja nevét a továbbiakban a programszervező társaság tevékenységéhez:
A színházi szakma teljes hallgatásba burkolódzott az eset kapcsán. Míg végül a Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt levélben szólalt fel:
Utózöngék:
a hivatkozott műsor:
2018. május 27. 15.30. és 19.00.
Ma a szigetvári Vigadóban óriási érdeklődés mellett tartják meg az Igenis, miniszterelnök úr! Pécsre tervezett előadását.
2018. május 27. – 28.
Sajtóbeszámolók és publicisztikák:

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: