Nem várt fordulatot vett az MSZP tisztújítása – mindent felülírhat a tegnapi bejelentès


forrás: facebook
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A tegnapi nap tartotta országos választmányi ülését a Magyar Szocialista Párt a Kispesti Munkásotthonban.

A választások után lemondott az MSZP vezérkara, ezért a baloldali párt felmenő rendszerű tisztújítást tart. Ez konyhanyelven azt jelenti, hogy a helyi vezetőktől kezdve a topvezetésig minden pozícióra pályázni kell, melyről végül az MSZP tagsága dönt.

Korábban Ujhelyi István ennek szellemében be is jelentette, hogy elindul a párt legfőbb döntéshozó szervének vezető pozíciójára, vagyis az MSZP Országos Választmányi elnöke kíván lenni jövőre a szocialista politikus, mely pozíciót jelenleg Hiller István tölt be.

A “veszekedős MSZP-ben” tehát puskaporos hangulatra számíthattak a laikusok a tegnapi választmányi ülésen, hiszen nagy valószínűséggel a Hiller-Ujhelyi párosnak meg kell kezdenie a kampányt ha azt akarják, hogy a tagság döntsön kettejük közül. Azonban más történt.

Hiller István hatalmas bölcsességről és pártszerűségről tanúbizonyságot téve bejelentette nem indul a választmány elnöki tisztségért. Megköszönte a választmány munkáját és a két évet, mint kihangsúlyozta nehéz időszakban sikerült kimagasló munkát végeznie a párt “parlamentjének” a választmánynak.

Azt gondolom, hogy sokaknak példát mutathat Hiller István döntése az MSZP-ben, mert a baloldaliak nem vitákra, sokkal inkább nagyvonalúságra és cselekvésre várnak a párt régi/új vezetőitől. 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük