Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kelemen László az MSZP fiatal politikusa most is kőkemény véleményt fogalmazott meg. A politikus célkeresztjében ezúttal a Budaházy Edda került, aki kétes népszerűségre tett szert az elmúlt napokban szülésre buzdító videójával. A fiatal politikus pedig…

Nem is tudom hol kezdjem!

Megszólítással kellene, de úgy áll a helyzet, hogy nem tudom, hogy konkrétan Önnek írnék “kedves” Edda vagy úgy mindenkinek írnám a gondolataimat. Ez a dilemma már csak két dolog miatt is fent áll, egyrészt mert olyan indulatossá tett az Ön videója, hogy minden kulturáltságomat meg kell őriznem ahhoz, hogy ne személyeskedő legyen a diskurzus, mert – stílszerűen – ez eseteben a fürdővízzel a gyereket is kiöntjük, másrészt mert valószínűleg soraimat nem fogja olvasni.

Mert aki olvas, az nem készít ilyen videót.

Nos az elején leszögezném, nem fogok személyeskedni – bár pontosan tudom, hogy írásom után a kommetnszekcióban és privát üzenetekben meg fogom kapni a magamét azért amiért beleállok egy ilyen Honleányba mint Ön a turbómagyar szimpatizánsaitól, de nem érdekel, mert súlyos ügyről van szó, ami nem rólam és nem is Budaházy Eddáról szól.

Ez inkább a magyar lelkek megnyomorításáról. De erről később. Szóval közreadott egy videót, ami amellett hogy a legrosszabb fajta propaganda és vegyítve az összeesküvés elméletekkel átitatott sovinizmussal mérgező társadalmi elegyet alkotott, be kell valljam a kiinduló pontban egyet értünk.

Magyarország demográfiai válságban van. Kevesebb magyar ember születik, mint amennyi meghal.

De a videójában többről van szó. Elkészült a Ratkó korszak ideológiájának nemzeti radikális verziója. Voltaképpen a videójának az üzenete semmiben nem különbözik Ratkó Anna jelszavától “Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség!”. Pár mondatot átírva nemzetre és magyarságra pedig a legszebb szocialista propaganda jelszavak így válnak a radikális jobboldal fegyverévé.

Csak az a probléma, hogy ismerjük mi ezt a jobboldalt, mint ahogyan ismerjük a szélső baloldalt is. Valahogy minden önkényuralom irányába törekvő csoportosulásnak megvan az a fajta emberképe, hogy az embereknek meg kell mondani mit csináljanak, önálló döntéshozásra képtelen néptömegeknek tekintik maguk az egyént az individuum.

Ha végiggondolom, hogy mire próbálta a radikális jobboldal rábírni az egyént, sajnos azt kell mondanom, talán már nem is létezne magyarság. Vérbe borították volna nemzetünket. Háborúba kezdtek volna szomszédainkkal, listázták volna zsidó honfitársainkat, lehet tovább is mentek volna ezen az úton. Hősiesen megállították volna a “cigány szaporulatot” és most pedig tenyészkancává tennék a magyar nőket. Persze. A nemzetnek katona kell…

Persze érdemes azon is elgondolkodni, hogy a nemzeti jobb valójában miben is különbözik a kommunistáktól, mert egészen hasonló elveket vallanak és a nemzeti jobb is a szociálpopulizmusra épít. Mindent megígér, hogy aztán ködös ideológiai célok érdekében mészárszékre vigye hazánkat.

De más miatt is van problémám mindazzal amit előad. Mert szerencsére a magyar társadalom soha a büdös életben nem fogja megadni a radikális jobboldalnak azt a lehetőséget, hogy vezesse ezt az országot. Megjegyzem nekünk magyaroknak addig jó.

Egy személyben a nőket teszi felelőssé a népességfogyásért, rájuk tolva annak ódiumát, “bizony ha nem szülsz, rárontasz saját nemzetedre”. Márpedig, ha jól emlékszem, minimum kettőn áll a vásár. Persze ha Önre nézek elmegy a kedvem a gyerekcsinálástól! Mert egy ilyen országba, ahol olyanok futkosnak mint Ön nem szeretnék utódot létrehozni. Aztán persze eszembe jut, hogy Önök és elvbarátaik szerencsére csak egy marginális kisebbség. Még dicső pártjuk a Jobbik is kigolyózta Önöket.

Sosem vizsgáljuk az okokat, csak felelősöket keresünk. Ez a szélsőjobb. Persze, ha négy összetett mondatban kellene leírni azt, hogy mi az oka, hogy Magyarországon ilyen kevés gyerek születik nem annyira hangzatos, mint a nőket felelőssé tenni mindezért.

Én Szocialistaként azt mondom, hogy ha olyan életfeltételeket tudunk teremteni a fiataloknak, amely mellett nem kockázatot jelent az, hogy valakinek gyereke születik, akkor megfordul a tendencia. Amikor majd a női munkavállalóknak nem attól kell rettegniük, hogy ha kiderül, hogy áldott állapotban vannak kirúgják őket a munkahelyükről valamilyen mondvacsinált indokkal, amikor megteremtjük annak a lehetőségét, hogy lakáshoz juthassanak a fiatal párok, akkor lesz miről beszélni és lesznek eredmények is.

Amikor nem lesz romokban az egészségügy, amikor nem csak megszületni hanem élni is érdemes lesz hazánkban mert nem milliónyi nincstelen országa leszünk, lesz miről beszélnünk!

De fejezzük be az uszítást és ne próbáljuk meg megmondani az egyénnek hogy mit tegyen! Ne züllesszük tömeggé a társadalmat és főleg ne ilyen ócska propagandával vegyük el azoknak a kedvét, akik mindezek ellenében gyereket vállalnak. Bízzuk ezt a döntést a magyar családokra és adjunk meg nekik minden feltételt ahhoz, hogy ne kockázat legyen a gyerekvállalás, hanem a legnagyobb öröm, ami egy párt érhet.

Mi szocialisták meg fogjuk védeni a magyar nőket és párokat attól a fajta megbélyegző és zsaroló tempótól amit rájuk akarnak erőltetni a szélsőjobbról!

Kelemen László


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: