Média - Fotó: Wikimedia Commons
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Médiatanács döntött az országos kereskedelmi rádiós pályázat eredményéről, közölte a szervezet.

 

A Médiatanács az egyedüli alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes ajánlatot benyújtó Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t állapította meg nyertesnek az országos kereskedelmi rádiós pályázaton.

A szolgáltató az ajánlat alapján POP FM névvel tervezi megkezdeni adását a tizennyolc frekvenciát tartalmazó hálózatban, erre a hatósági szerződés megkötése után, a pályázati felhívással összhangban 120 nap áll majd a rendelkezésére.

Ezzel párhuzamosan, a médiatörvénynek megfelelően a nyertes szolgáltató megszünteti a jelenleg általa üzemeltetett két helyi rádióját Mosonmagyaróváron a 99,7 MHz-en, illetve Székesfehérváron a 103,8 MHz-en.

Amint arról az NMHH folyamatosan beszámolt, a Médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé országos kereskedelmi rádiós pályázatának felhívását, melyre két ajánlat érkezett, de az egyik pályázó, a Class FM-et működtető Advenio Zrt. alakilag hibás pályázatot nyújtott be, áll a szervezet közleményében.

A hatóság indoklása szerint azért, mert üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak. “Ez olyan formai hiba, amely esetben a hatóságnak nincsen mérlegelési jogköre a nyilvántartásba vétel megtagadását illetően” – írták.

A Hold Reklám tulajdonosa a Lucky Ventures Kft, ami Bakai Mátyás cége. Azonban nem volt ez mindig így, 2017 őszéig a vállalkozás Andy Vajna AV Investments nevű kft-jének tulajdonában volt. Vajna 2015 végétől 2016 közepéig vezette is a Lucky Ventures-t.

Bakai Mátyás 2017 őszéig Andy Vajna Radio Plus kft-jének volt vezetője, ez a cég működteti a Rádió 1-hálózatot.

Forrás: Menedzsment Fórum / Zoom

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: