Elképesztő már szinte a teljes média az Orbán-rezsimet kiszolgálók kezébe került – Vajon kinek lett újabb rádiója?


Média - Fotó: Wikimedia Commons
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Médiatanács döntött az országos kereskedelmi rádiós pályázat eredményéről, közölte a szervezet.

 

A Médiatanács az egyedüli alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes ajánlatot benyújtó Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t állapította meg nyertesnek az országos kereskedelmi rádiós pályázaton.

A szolgáltató az ajánlat alapján POP FM névvel tervezi megkezdeni adását a tizennyolc frekvenciát tartalmazó hálózatban, erre a hatósági szerződés megkötése után, a pályázati felhívással összhangban 120 nap áll majd a rendelkezésére.

Ezzel párhuzamosan, a médiatörvénynek megfelelően a nyertes szolgáltató megszünteti a jelenleg általa üzemeltetett két helyi rádióját Mosonmagyaróváron a 99,7 MHz-en, illetve Székesfehérváron a 103,8 MHz-en.

Amint arról az NMHH folyamatosan beszámolt, a Médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé országos kereskedelmi rádiós pályázatának felhívását, melyre két ajánlat érkezett, de az egyik pályázó, a Class FM-et működtető Advenio Zrt. alakilag hibás pályázatot nyújtott be, áll a szervezet közleményében.

A hatóság indoklása szerint azért, mert üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak. “Ez olyan formai hiba, amely esetben a hatóságnak nincsen mérlegelési jogköre a nyilvántartásba vétel megtagadását illetően” – írták.A Hold Reklám tulajdonosa a Lucky Ventures Kft, ami Bakai Mátyás cége. Azonban nem volt ez mindig így, 2017 őszéig a vállalkozás Andy Vajna AV Investments nevű kft-jének tulajdonában volt. Vajna 2015 végétől 2016 közepéig vezette is a Lucky Ventures-t.

Bakai Mátyás 2017 őszéig Andy Vajna Radio Plus kft-jének volt vezetője, ez a cég működteti a Rádió 1-hálózatot.

Forrás: Menedzsment Fórum / Zoom

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük