Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A miniszterelnök a Kossuth rádió műsorában osztotta meg a tapasztalatát a hallgatókkal.

 

Migránsokról, Sorosról is beszélt persze.

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint erre, ezért így is kell kezelni, fel kell lépni ellene, mert így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – fejtette ki.

A “Stop Soroshoz” kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.

Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor sokkal könnyebb megalkotni a részletszabályokat és megvédeni őket itthon, valamint a nemzetközi színtéren – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet kampányba kezd, hogy az Európai Néppárt zárja ki sorából a Fideszt, a kormányfő úgy reagált: ez nyomásgyakorlás a Soros György által finanszírozott szervezet részéről. “Soros György arra akarja használni a pénzét, hogy különböző szervezeteken keresztül (…) befolyásolja az európai politikát, ráadásul úgy, hogy az a magyaroknak rossz legyen. Ez egy kártékony ember” – mondta.

A jövő évi költségvetési tervezésről a miniszterelnök azt mondta: csökken a munkanélküliség, a költségvetési hiány és az államadósság, emelkednek viszont a bérek, nő a foglalkoztatás és a gazdaság teljesítménye is.

A részletekről hozzátette: 2019-ben 2 százalékponttal csökkennek a munkabéreket terhelő adók, továbbá nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, így két gyermek után már havi 40 ezer forint adókedvezményt vehet majd igénybe egy család. Emellett a jövőre várható 4 százalék fölötti gazdasági növekedés lehetővé teszi a nyugdíjemelésen kívüli nyugdíj prémiumot is – emelte ki.

Arról is beszélt, hogy bölcsőde- és óvodaépítési programot folytatnak majd, egyre több ugyanis az olyan nő, aki nem pusztán gazdasági kényszerből, hanem személyes ambíció okán is szeretne dolgozni, és őket ilyen intézmények működtetésével lehet segíteni.

Orbán Viktor közölte továbbá, hogy a kormány családpolitikai akciótervet fog meghirdetni, amelyet megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. “Nem akarjuk a férfiakat sem kizárni ebből”, de alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá. A demográfia kérdése arról szól, mennyi gyermeket szülnek a magyar asszonyok, “mennyit nevelünk fel közösen”…

A kereszténydemokrácia építésére vonatkozó terveiről Orbán Viktor azt mondta: a liberális demokrácia kiüresedett, nem ad választ a kihívásokra, így például a migrációra – ha pedig mégis, akkor helyesnek veszi -, továbbá nem védi meg a határokat, nem erősíti a családokat, nem ismeri el kiemeltként a keresztény kultúrát…

Tegnapi hír, hogy a briteknél dolgozó magyarok körében tízszeres a különbség a gyermekvállalási hajlandóság terén a magyarországi magyarokhoz képest (kb. 90 ezer Angliában nyilvántartott magyar körében 7 ezer gyermek született három év alatt), még ha az ebből a szempontból „aktív korú” magyar állampolgárokat hasonlítjuk össze, akkor is elég durván négyszeres a gyermekvállalási hajlandóság közti különbség.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha a fideszes elvtársak Magyarország demográfiai mélyrepülését szeretnék enyhíteni vagy megállítani, akkor egyáltalán nem a meleg vizet vagy a kereket kell újra feltalálni. A gyermekvállalás ösztönzéséhez nem keresztény ájtatoskodás és nem állami osztogatás kell, hanem stabil egzisztencia, biztos megélhetés, becsületes munkáért tisztességes fizetés, és legfőképp biztonság, minden téren… ezektől pedig egyre messzebb van Magyarország, pont Orbánék illiberális ostobaságai miatt.

Szóval nem árulok el nagy titkot azzal ha megemlítem, hogy ha a fideszes elvtársak folytatják ezt az ámokfutást amit eddig, akkor továbbra sem fognak eredményeket elérni ezen a téren sem. Ne legyen az hogy nem szólt senki jó előre… 🙂

Forrás: Menedzsment Fórum / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: