Bye-bye EU? – Nemzetközi szinten indult kampány a Fidesz ellen


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Már nemzetköz szinten is mindenkinek elege van Orbánból…

 

„A CDU és a CSU vezetőinek dönteniük kell: vagy megtűrik a Fidesz visszaéléseit és hagyják, hogy ilyen rezsimek formálódjanak a pártcsaládjukban, vagy elutasítják ezt és kilökik maguk közül az ilyen politikai viselkedést tanúsító pártokat. Kampányunkban arra szólítjuk fel őket, hogy álljanak ki az európai értékek és a demokrácia mellett” – írja friss blogbejegyzésében Wenzel Michalski és Philippe Dam, a Human Rights Watch (HRW) két vezetője.A nemzetközi jogvédő szervezet tagjai ebben a blogbejegyzésben jelentették be, hogy kampányt indítanak a Fidesz kizárásáért az Európai Néppártból.

Meglátásuk szerint Orbán Viktor pártja folyamatosan idegengyűlölő politikát folytat, orosz mintát követve törvényi erővel félemlíti meg a kormányzati visszásságokra rámutató civileket, listázza a kormány ellenfeleit, és így tovább.

A HRW két vezetője blogbejegyzésében arról ír: a néppárti vezetők hallgatása csak bátorítja Orbán Viktort, hogy folytassa elnyomó politikáját, és itt az ideje, hogy a CDU-CSU pártszövetség sarkára álljon, és végre kizárja a Fideszt.

– megállás nélkül folytatnak populista-xenofób kampányokat,
– törvényi eszközökkel félemlítenek meg civil szervezeteket, amelyek felhívják a figyelmet a korrupcióra,
– sorosoznak,
– és újabban a Figyelő kormánylapon keresztül listázzák is az állam ellenségeit.

A HRW úgy véli a néppárti politikusok hallgatása és tétlensége csak bátorítja Orbánt elnyomó politikájának folytatásában, ezért elkerülhetetlen, hogy a politikai közösség, leginkább annak gerincét adó német CDU-CSU pártszövetség a sarkára álljon.
Forrás: 444

 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük