Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már nemzetköz szinten is mindenkinek elege van Orbánból…

 

„A CDU és a CSU vezetőinek dönteniük kell: vagy megtűrik a Fidesz visszaéléseit és hagyják, hogy ilyen rezsimek formálódjanak a pártcsaládjukban, vagy elutasítják ezt és kilökik maguk közül az ilyen politikai viselkedést tanúsító pártokat. Kampányunkban arra szólítjuk fel őket, hogy álljanak ki az európai értékek és a demokrácia mellett” – írja friss blogbejegyzésében Wenzel Michalski és Philippe Dam, a Human Rights Watch (HRW) két vezetője.

A nemzetközi jogvédő szervezet tagjai ebben a blogbejegyzésben jelentették be, hogy kampányt indítanak a Fidesz kizárásáért az Európai Néppártból.

Meglátásuk szerint Orbán Viktor pártja folyamatosan idegengyűlölő politikát folytat, orosz mintát követve törvényi erővel félemlíti meg a kormányzati visszásságokra rámutató civileket, listázza a kormány ellenfeleit, és így tovább.

A HRW két vezetője blogbejegyzésében arról ír: a néppárti vezetők hallgatása csak bátorítja Orbán Viktort, hogy folytassa elnyomó politikáját, és itt az ideje, hogy a CDU-CSU pártszövetség sarkára álljon, és végre kizárja a Fideszt.

– megállás nélkül folytatnak populista-xenofób kampányokat,
– törvényi eszközökkel félemlítenek meg civil szervezeteket, amelyek felhívják a figyelmet a korrupcióra,
– sorosoznak,
– és újabban a Figyelő kormánylapon keresztül listázzák is az állam ellenségeit.

A HRW úgy véli a néppárti politikusok hallgatása és tétlensége csak bátorítja Orbánt elnyomó politikájának folytatásában, ezért elkerülhetetlen, hogy a politikai közösség, leginkább annak gerincét adó német CDU-CSU pártszövetség a sarkára álljon.

Forrás: 444

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: