Tarlós István és az álomvilága… – Tényleg feltétel, hogy a hatalom emberei minimum kényszerképzetesek legyenek?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Mintha nem tudnának leakasztani a fogasról egy megvehető embert, esetleg egy nagyszerű pártkatonát…

 

Tarlós István bejelentette, hogy összeírta, milyen feltételekkel vállalná, hogy jövőre újra induljon a főpolgármesteri posztért.

Furcsa, hogy Tarlós az utóbbi években rendre csak azzal tudott előjönni, hogy a kormánynak be kell segítenie Budapest dolgaiba, kiváltképpen a BKV finanszírozásába. Annak adósságainak átvállalása szükségszerű volt, illetve a metrófelújítás projekt elindulásához a buszok, stb…

Ezzel szemben akármi kritika fogalmazódott meg egy budapesti beruházással kapcsolatban. Liget, olimpia, stb. olyankor ment a mutogatás, hogy azok állami beruházások és Budapestnek semmi köze sincsen hozzá… és akkor neki vannak feltételei, hogy vállalja tovább?

Mit hisz magáról? Azt hiszi, hogy nem nélkülözhetetlen? Egyedül Németh Szilárd nélkülözhetetlen a Fidesznél. ő egy nemzeti kincs!

A személyi kérdések nélküli 5-10 pontos listát ismeri Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, hamarosan hárman együtt foglalnak állást ezekben a kérdésekben.Nem mondom meg. – válaszolta Tarlós István főpolgármester Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel és Fürjes Balázs, budapesti városfejlesztési államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy jövőre újra indul-e a posztért. Mint mondta, az ügyben tárgyal még Orbán Viktorral és Gulyás Gergellyel.

Azt se mondom meg. – válaszolta Tarlós a tárgyalások befejezési időpontját firtató kérdésre. Ha eljön az idő, hárman közösen fogják tudatni a döntést.

A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely közölte: a pénteken a kormány elé kerülő statútum szerint a következő időszakban a kormány szorosan együttműködik a főpolgármesterrel.

Összefüggő fejlesztési koncepciót készítenek közösen a fővárossal a következő 10 évre, aminek felelőse a kormány részéről Fürjes Balázs államtitkár lesz. A főpolgármestert pedig ezentúl az összes fővárosi fejlesztésbe bevonják, még akkor is, ha az tisztán állami finanszírozású.

Gulyás közölte: bízik benne, hogy ez olyan stratégia lesz, ami Tarlós Istvánnak is kedvet csinál ahhoz, hogy vállalja a következő öt évre is a főpolgármesteri posztot.

Tarlós elmondta: az elmúlt hetekben találgatások voltak arról, hogy a kormány végképp meg akarja fojtani Budapestet. Mint hozzátette: látszik, hogy erről szól nincsen.

Nemhogy romlik, hanem tovább javul a kormány-főváros kapcsolat, és nem hogy elvonják a forrásokat, hanem az eddigieknél nagyobb együttműködésbe akarják bevonni a fővárost,szögezte le Tarlós.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője úgy értékelte a kormány és a főváros közötti szorosabb együttműködési szándékot, illetve a várost is érintő új kormányzati struktúrát, hogy “a főpolgármesteri posztot tulajdonképpen kiszervezték egy államtitkárság alá”. Horváth Csaba szerint Tarlós István annak örül, amit rajta kívül bárki más szégyellne.

Horváth szerint a főpolgármester és a kormány “nagy egymásra borulása” közben Tarlós Istvánnak választ kellene adni arra, hogy mi a helyzet Budapest önállóságával, pénzével, vagy például mi a helyzet a Váralagút és a Lánchíd felújításával.

Ha Tarlós István valóban a budapestieket szolgálná, akkor el kellene intéznie a kormánynál, hogy legyen elegendő pénz a két beruházás egy időben történő felújítására, hogy ne hét, hanem legfeljebb három évig tartsanak a munkák – idézte a szocialista politikust az MTI.

Forrás: Index / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük