Visszaszólt Fodor Gábor a Párbeszéd politikusának – Miért idegesek ennyire?


Békéscsaba, 2014. március 12. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón beszél Békéscsabán, a Fiume Hotelben 2014. március 12-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nos, úgy áll a helyzet, hogy vannak szituációk, amikor érdemesebb inkább csendben maradni. Ezzel az újabb támadással a Fodor-féle Liberálisok az utolsó esélyeiket játsszák el arra, hogy valaha is tisztázhassák magukat.

Bősz Anett arra hivatkozva lépett ki a Párbeszéd frakcióból, elpusztítva azt a jelenlegi parlamenti házszabályok szerint – hogy nem tudná képviselni a frakcióban a liberális értékrendet. Ehhez képest a Párbeszéd közölte, hogy Bősz Anettre speciális szabályokat hoztak a frakció alapulásakor, vagyis a liberálisoknak nem kellett volna semmiféle frakciófegyelmet tartania.

A sajtóban felröppent egy Fodor Gábor által kiszivárgott dokumentum, melyben az MSZP 60 millió forint támogatást ígért a Liberálisoknak a szövetségért és mely összeget az MSZP nem akart kifizetni a kétszemélyes pártnak. Látszólag a szocialisták a szemétládák, akik megint túlkonspiráltak magukat.

De mint ahogyan a liberáliskodás és a frakciófegyelem ügyében, úgy most is kiderült az igazság. Ugyanis két tényt kell ismernünk. Az egyik, hogy a magyar törvények szerint egy politikai párt nem finanszírozhat egy másik politikai pártot, másrészt a szerződés sem azt tartalmazza, hogy Molnár Gyula (ő volt az MSZP korábbi elnöke) átsétál Fodor Gáborhoz egy vastag borítékkal.

A szerződés arányokat tartalmaz az állami támogatásból, valamint azt, hogy az MSZP és a Párbeszéd politikusai megvizsgálják azt a lehetőséget hogyan válik finanszírozhatóvá Fodor Gábor kétszemélyes pártja. Hosszú hallgatás után a Párbeszéd kiállt a sajtónyilvánossága elé és elmondta mi történt:

Bősz Anett és a Liberálisok a Párbeszéd frakciókeretének a 25%-val gazdálkodhattak. Ez nem volt Fodor Gáboréknak elég, ennél is több pénzt akartak. Sőt, Fodor Gábor a szinte még gondolatban sem létező közös európai parlamenti listán befutó helyet akart magának.

Nem adjuk fel, folytatjuk tovább a harcot az Orbán-rezsim ellen! Nem a frakció meglétén múlik, hogy tudunk-e sikeresen küzdeni az Orbán-kormány megbuktatásáért.

Most megszólalt a lebukott Fodor Gábor, aki nekiment a Párbeszédes Szabó Tímeának:

“Mi világossá tettük, hogy lemondunk az önálló állami támogatásról azzal, hogy nem volt ott a nevünk a listán, cserébe a szocialista párt vállalásokat tett. Konkrétan azt, hogy nekünk és a Párbeszédnek az állami támogatásukból segítenek, a jogszabályoknak megfelelően” – mondta Fodor Gábor a Népszavának annak kapcsán, hogy  Bősz Anett távozása miatt megszűnhet a Párbeszéd frakciója.Fodor szerint Szabó Tímea magát minősíti, amikor azt állítja, hogy a liberálisokat csak a pénz érdekli. “Ha a pénz érdekelne minket, akkor maradtunk volna ott, ahol eddig. Szabó Tímeákat és a többieket érdekli a pénz, ezért ennyire idegesek” – mondta a Liberálisok elnöke.

Hozzátette: újfajta politikát szeretnénk meghonosítani, a régi, amelyet látunk az ellenzék bizonyos részéről, a különböző árulások, cselszövések politikája. Mi korrekten szeretnénk politizálni, ilyenek vagyunk.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük