Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az igazság olyan, hogy előbb-utóbb felszínre bukkan.

Ez a történtet tényleg olyan lesz, mint egy detektívfilm vége. Amikor minden egyes pici apró mozaik összeáll és a végén a nyomozó elmondja mi történt. Nos ebben az esetben is olyan velejéig romlott aljassággal állunk szemben, amely esetében tudjuk ki a gyilkos – Bősz Anett kinyírta a Párbeszéd frakciót – azonban kell a motiváció és a gyilkos fegyver is.

Elmondom mi történt.

Szóval Bősz Anett arra hivatkozva lépett ki a Párbeszéd frakcióból, elpusztítva azt a jelenlegi parlamenti házszabályok szerint – hogy neem tudná képviselni a frakcióban a liberális értékrendet. Ehhez képest a Párbeszéd közölte, hogy Bősz Anettre speciális szabályokat hoztak a frakció alapulásakor, vagyis a liberálisnak (ne nevezzünk már politikusnak egy – mondjuk ki kislányt, aki mögött Fodor Gábor áll) nem kellett volna semmiféle frakciófegyelmet tartania.

Bősz a lépésével családok életét tette tönkre. Nem politikusokét. Olyan munkatársak veszíttették el a munkájukat, akik azzal, hogy felvállalták az ellenzéki frakció melletti kiállásukat fel kellett számolniuk előző megélhetésüket. Gyerekes apukák, anyukák. Merthogy egy frakció mellett dolgoznak titkárok, adminisztratív munkatársak, hivatalnokok. Ezek az emberek egyik pillanatról a másikra kerültek az utcára Bősz Anett lépése miatt.

A sajtóban felröppent egy Fodor Gábor által kiszivárgott dokumentum, melyben az MSZP 60 millió forint támogatást ígért a Liberálisoknak a szövetségért és mely összeget az MSZP nem akart kifizetni a kétszemélyes pártnak. Látszólag a szocialisták a szemétládák, akik megint túlkonspiráltak magukat.

De mint ahogyan a liberáliskodás és a frakciófegyelem ügyében, úgy most is kiderült az igazság. Ugyanis két tényt kell ismernünk. Az egyik, hogy a magyar törvények szerint egy politikai párt nem finanszírozhat egy másik politikai pártot, másrészt a szerződés sem azt tartalmazza, hogy Molnár Gyula (ő volt az MSZP korábbi elnöke) átsétál Fodor Gáborhoz egy vastag borítékkal.

A szerződés arányokat tartalmaz az állami támogatásból, valamint azt, hogy az MSZP és a Párbeszéd politikusai megvizsgálják azt a lehetőséget hogyan válik finanszírozhatóvá Fodor Gábor kétszemélyes pártja. Hosszú hallgatás után a Párbeszéd kiállt a sajtónyilvánossága elé és elmondta mi történt:

Bősz Anett és a Liberálisok a Párbeszéd frakciókeretének a 25%-val gazdálkodhattak. Ez nem volt Fodor Gáboréknak elég, ennél is több pénzt akartak. Sőt, Fodor Gábor a szinte még gondolatban sem létező közös európai parlamenti listán befutó helyet akart magának.

Nem adjuk fel, folytatjuk tovább a harcot az Orbán-rezsim ellen! Nem a frakció meglétén múlik, hogy tudunk-e sikeresen küzdeni az Orbán-kormány megbuktatásáért.

Értjük ugye! Az MSZP-Párbeszéd szövetség nem maradt adósa Fodornak. A frakciókeret 25%-a az az összeg, sőt valamivel picit több mint a korábbi szerzőség tartalmazott. Egy szó mint száz Fodor többet akart.

De valóban többet akart?

A válasz, hogy nem! Ismerjük már ezt a politikai stratégiát. Állítsuk a partnereket lehetetlen követelések elé, hogy aztán arra hivatkozva cseszhessünk ki velük. Nos nem tudok másra gondolni, miután minden, de minden ügyben lebuktak, mint arra, hogy a NER zsebéből kandikálnak ki.

Ezt a véleményemet akkor is leírom, ha ezután majd a bíróságon kell bizonyítanom ezt, de úgy gondolom, hogy Fodorék nem mennek el idáig, mert ott bizonyítani kellene az ellenkezőjét.

Így állunk tehát. A volt kollégiumi szobatárs visszavágyik a Bibókoleszos brancsba. Szép kilátások ezek….


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: