Kásler akkora baromságot mondott, hogy felmerül a kérdés, rendben van-e az elmeállapota


Dr. Kásler Miklós - fotó: Németh András Péter
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az újdonsült emberminiszter szerint az Orbán-kormány eddig is kellő súlyt helyezett az egészségügy fejlesztésére…

 

Az újdonsült emberminiszter szerint az Orbán-kormány eddig is kellő súlyt helyezett az egészségügy fejlesztésére, és most sem kell “kétségbe esni, a folyamat most áll meg”.

Elsősorban a betegközpontúságnak, illetve a betegnek kijáró tiszteletnek kell érvényt szerezni mindenhol – jelentetett ki Kásler Miklós a Mandinernek adott interjújában.

A távozó Baloghoz képest ő úgy látja, rendben van, hogy az Emmibe ennyi sok terület tömörül, és helyesnek tartja, hogy “ami az emberrel kapcsolatos, ami az emberi élet minőségét, a családot, az oktatást, nevelést, az emberek egészségügyi állapotát és a különböző képzéseket érinti, az egy tárcán belül maradjon”.

Megpróbálja majd hazacsalogatni a külföldre vándorolt az orvosokat, szerinte az Országos Onkológiai Intézetbe is nagyon sokan visszajöttek. Kásler úgy látja, hogy “egy orvos elvándorlásának nagyon sok összetevője van”, számít a pénz, de “fontos, hogy azok, akik itthon maradnak, orvoshoz méltó életvitelt tudjanak folytatni”.

Egy orvosnak is szüksége van a kikapcsolódásra, az olvasásra, az önképzésre és továbbképzésre. Ugyanez igaz a nővérekre is, az egészségügyi szakdolgozókra, az ő képzésükre is – fogalmazott.Kásler a szociális helyzet javítást hozta fel mint egyik lehetséges eszköz, például nővérszállások, nővérlakások biztosításával, vagy egyáltalán az életvitel megkönnyítésével.

Helyesnek tartja, hogy vidéken kezdődtek az egészségügyi fejlesztések, mert szerinte ott voltak a legnagyobb gondok. “Az infrastruktúra, a körülmények, a műszerezettség lényegesebben rosszabb állapotban volt, mint Budapesten. Most azonban megfordult a helyzet és a vidéki kórházaknak a műszerezettsége sok esetben jobb, mint néhány budapesti intézményé”.

Kásler ezután azt mondta, hogy de “nem kell kétségbe esni, mert a folyamat itt nem áll meg, a budapesti kórház fejlesztések már el is kezdődtek több kórházban”, és 2026-ra “Budapest egészségügyi ellátását a megfelelő szintre fogjuk felhozni. Egy olyan szintre, ami összehasonlítható lesz a tőlünk nyugatabbra élő emberek ellátásával is.

Beszélt arról is, hogy “a sürgősségi ellátás nagyon gyors beavatkozást igényel”, mert gyakran valóban hosszú a várakozás.

Szerinte az Orbán-kormány eddig is kellő súlyt helyezett az egészségügy fejlesztésére, “Nincs az egészségügynek olyan szegmense, ahol ne történtek volna változások. Jelentős változások”. És “nem minden úgy van, ahogy az a médiában a kiragadott példákon keresztül átjön”.

Kásler nemcsak az oktatásban gondolkodik, hanem nevelésben is, az “értékalapú oktatás és nevelés lesz a cél, amiben a magyar kultúrának a hihetetlen értékei is meg fognak jelenni”.

A nevelés kiemelt jelentőséggel bír, mivel ha a gyerek nem találkozik a viselkedési formákkal, az emberhez méltó életvitel ismertetésével, akkor ez egyértelműen értékveszteség az egyén, a család és a nemzet számára is – jelentette ki.

A tízparancsolatról és a halálos betegségek párhuzamáról szólva azt mondta, a tízparancsolat egy etikai kódex és tökéletes törvénykönyv is, mert ha valaki betartja, akkor nem ütközik össze a törvénnyel. “Végezetül pedig népegészségügyi program is, mert annak betartásával számos súlyos betegséget megelőzhetünk”.

Forrás: HVG


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük