Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma egy Európa-ellenes kormány alakult, amely szembe megy azzal az értékvilággal és azzal a társadalommal, amely az Európai Uniót választotta otthonának

 

Ma egy Európa-ellenes kormány alakult, amely szembe megy azzal az értékvilággal és azzal a társadalommal, amely az Európai Uniót választotta otthonának – mondta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus bejelentette, hogy indul az MSZP választmányi elnöki tisztségéért.

Ujhelyi István azt mondta, az Orbán-kormány bűnt követ el a magyar nemzettel szemben, ha folytatja azt a magatartást, amelyet az európai közösséggel, az európai értékekkel szemben megengedett magának az utóbbi években.

Az elmúlt hetekben sorra születettek meg azok a jelentések a különböző európai parlamenti bizottságokban, amelyek Magyarországról, a magyar jogállamiságról állítanak ki bizonyítványt. Ezek a bizottsági jelentések jobboldali, kereszténydemokrata és baloldali képviselők szavazataival születettek az Orbán-kormány jogállamiságot sértő ténykedése ellen – fogalmazott.

“A náci birodalmi gépezet és a sztálini diktatúra volt az, amely a haza ellenségének nevezte mindazokat, akik saját országuk diktatúrája ellen kívántak fellépni. Az Orbán-kormány eljutott odáig, hogy mindenki hazaáruló és a nemzet ellensége, aki megkérdezi, hogy Orbán mire költi a nemzeti vagy az uniós forrásokat, és az is, aki nem hajlandó szó nélkül eltűrni, hogy az Orbán-kormány tönkreteszi a magyar demokráciát” – mondta a politikus.

Ujhelyi István felszólította az Orbán-kormányt, hogy álljon meg ezen az úton. Hozzátette: ma az a hazafi, aki az Európai Unió tagjaként látja Magyarországot. “Én is elutasítom a migrációt, a kötelező betelepítési kvótát, de igent mondok az európai értékekre” – hangoztatta.

Dr. Ujhelyi István – Fotó: Facebook

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy indul az MSZP választmányi elnöki tisztségéért a párt június 17-ei kongresszusán.

Dolgozni akar, mert újjá kell építeni a magyar demokráciát és a legerősebb ellenzéki pártot – jelentette ki. Ehhez szükség van egy olyan csapatra, amelyben vége egymás kibeszélésének, kijátszásának, és ezt a csapatot Tóth Bertalannak kell vezetnie – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: