Márki-Zay nem hátrál – Akkora gyomrost vitt be a Fidesznek, ami bizony nyolc napon túl gyógyul


2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A város független polgármestere válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket a város sorsáról kapott

 

A város független polgármestere szombaton Facebook-videóban válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket a város sorsáról kapott – írja a 168 Óra.

Elmondása szerint Hódmezővásárhely költségvetése rendkívül súlyos helyzetben van, már januárban egy egymilliárdos fejlesztési előleget használtak fel arra, hogy ne tűnjön úgy, hogy likviditási problémák vannak és mínuszban van a város. Kiderült, hogy az önkormányzat 240 millióval tartozik a városi kórháznak is.

A videóban Márki-Zay Péter szót ejt több más kérdésről is a Járható Vásárhely Programtól az építményadóig, és kitér a róla terjesztett hazugságokra is, kajánul állapítja meg, hogy kicsit csalódott, amiért az Echo TV-nek a péntek esti riportjában még nem lett anyagyilkos.

Nem a néhai polgármester, Almási István temetése volt az egyedüli, amelyet a korábbi hódmezővásárhelyi fideszes vezetés nem fizetett ki tavaly. Általában nem fizették ki a számlákat, mert nem volt pénze a városnak. Sok száz milliós tételek húzódtak át egyik évről a másikra, az éppen érkező fejlesztési pénzekből sikerült fenntartani az önkormányzat működését – festett lesújtó képet Hódmezővásárhely anyagi helyzetéről Márki-Zay Péter.

Mindig meglepődik – jegyzi meg a Fideszről –, hogy politikusok és magánemberek sem érzik szégyennek, támogatnak egy bűnszervezetet, amely lábbal tiporja a jogállami szabályokat. Ezt ráadásul – fűzi hozzá – olyan emberek is megteszik, akiknek nincs kastélyuk vagy Rolex-órájuk, és nem mennek küldöldi szállodákba milliós számlákat felhalmozni. Ezek az emberek a saját lejáratásukkal együtt is kiállnak a Fidesz mellett úgy, hogy esetleg az állásukon kívül szemmel láthatóan semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak érte.Bárki magát konzervatívnak, jobboldalinak nevezi, és a korrupciónak ezt a szintjét elfogadja, ez nekem teljesen hihetetlen. Most a keresztényekről már nem is beszélek. Hogyan tekintheti magát egyáltalán kereszténynek valaki, aki ezt a lopást eltűri, aki ezt a megfélemlítést eltűri? Ugyanaz, amiért korábban a Gyurcsány-kormányt szidták, most hirtelen teljesen természetes.

Az ellenzéket négy éven át nem hívják meg a közpénzen fenntartott állami televízióba, és ezt valaki elfogadja, aztán egy távoli fogalommal demokratának tartja, nekem ez felfoghatatlan. Nagyon elítélem, aki kiáll emellett a korrupt hatalom mellett, és sorsközösséget vállal vele. Ezt sürgősen át kell gondolni – hívja fel a figyelmet az ellentmondásra.

A nemzet vagy polgármesterség párton kívüliséget feltételez. Nemde? Csak aki megosztani akar az pártos: jobb vagy baloldali, neoliberális, demokrata, kommunista vagy újabban kereszténydemokrata. Mikor gyógyulunk már ki a pártokráciából?

Az egyik fegyver a hatalom ellena nyilvánosság.  A másik fegyver… ahogyan a polgármester úr  közösségi oldalán  jól látszik a lakosság szimpatizáló többségének fellépése. Közmeghallgatást tartani minden fontos döntés előtt, közszemlére tenni adatokat, szavazási eredményeket. Több névszerinti szavazást kérni, nyilvánossá tenni.  Lehet így sikerülhet?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük