2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A város független polgármestere válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket a város sorsáról kapott

 

A város független polgármestere szombaton Facebook-videóban válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket a város sorsáról kapott – írja a 168 Óra.

Elmondása szerint Hódmezővásárhely költségvetése rendkívül súlyos helyzetben van, már januárban egy egymilliárdos fejlesztési előleget használtak fel arra, hogy ne tűnjön úgy, hogy likviditási problémák vannak és mínuszban van a város. Kiderült, hogy az önkormányzat 240 millióval tartozik a városi kórháznak is.

A videóban Márki-Zay Péter szót ejt több más kérdésről is a Járható Vásárhely Programtól az építményadóig, és kitér a róla terjesztett hazugságokra is, kajánul állapítja meg, hogy kicsit csalódott, amiért az Echo TV-nek a péntek esti riportjában még nem lett anyagyilkos.

Nem a néhai polgármester, Almási István temetése volt az egyedüli, amelyet a korábbi hódmezővásárhelyi fideszes vezetés nem fizetett ki tavaly. Általában nem fizették ki a számlákat, mert nem volt pénze a városnak. Sok száz milliós tételek húzódtak át egyik évről a másikra, az éppen érkező fejlesztési pénzekből sikerült fenntartani az önkormányzat működését – festett lesújtó képet Hódmezővásárhely anyagi helyzetéről Márki-Zay Péter.

Mindig meglepődik – jegyzi meg a Fideszről –, hogy politikusok és magánemberek sem érzik szégyennek, támogatnak egy bűnszervezetet, amely lábbal tiporja a jogállami szabályokat. Ezt ráadásul – fűzi hozzá – olyan emberek is megteszik, akiknek nincs kastélyuk vagy Rolex-órájuk, és nem mennek küldöldi szállodákba milliós számlákat felhalmozni. Ezek az emberek a saját lejáratásukkal együtt is kiállnak a Fidesz mellett úgy, hogy esetleg az állásukon kívül szemmel láthatóan semmilyen ellenszolgáltatást nem kapnak érte.

Bárki magát konzervatívnak, jobboldalinak nevezi, és a korrupciónak ezt a szintjét elfogadja, ez nekem teljesen hihetetlen. Most a keresztényekről már nem is beszélek. Hogyan tekintheti magát egyáltalán kereszténynek valaki, aki ezt a lopást eltűri, aki ezt a megfélemlítést eltűri? Ugyanaz, amiért korábban a Gyurcsány-kormányt szidták, most hirtelen teljesen természetes.

Az ellenzéket négy éven át nem hívják meg a közpénzen fenntartott állami televízióba, és ezt valaki elfogadja, aztán egy távoli fogalommal demokratának tartja, nekem ez felfoghatatlan. Nagyon elítélem, aki kiáll emellett a korrupt hatalom mellett, és sorsközösséget vállal vele. Ezt sürgősen át kell gondolni – hívja fel a figyelmet az ellentmondásra.

A nemzet vagy polgármesterség párton kívüliséget feltételez. Nemde? Csak aki megosztani akar az pártos: jobb vagy baloldali, neoliberális, demokrata, kommunista vagy újabban kereszténydemokrata. Mikor gyógyulunk már ki a pártokráciából?

Az egyik fegyver a hatalom ellena nyilvánosság.  A másik fegyver… ahogyan a polgármester úr  közösségi oldalán  jól látszik a lakosság szimpatizáló többségének fellépése. Közmeghallgatást tartani minden fontos döntés előtt, közszemlére tenni adatokat, szavazási eredményeket. Több névszerinti szavazást kérni, nyilvánossá tenni.  Lehet így sikerülhet?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: