Palesztina durván betámadta Magyarországot – Gyakorlatilag meg lettünk fenyegetve


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A nemzetközi jog megsértésével vádolják a palesztinok Magyarországot.

 

A nemzetközi jog megsértésével vádolják a palesztinok Magyarországot, Csehországot és Romániát azután, hogy kiderült, a három tagország megakadályozta, hogy az Európai Unió elítélő nyilatkozatot adjon ki az Egyesült Államok nagykövetségének Jeruzsálembe költözéséről – írja a Times of Israel.

Az Egyesült Államok ma fogja felavatni az új, Jeruzsálembe költöztetett nagykövetségét. Donald Trump amerikai elnök még tavaly év végén döntött a nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe való átköltöztetéséről, ezt több ország sem fogadta kitörő örömmel. Jeruzsálem helyzete ugyanis még vitatott az izraeli-palesztin konfliktusban.

A Palesztin Hatóság külügyminisztériuma által kiadott közlemény szerint a három ország álláspontja nem csak az Európai Unióéval áll homlokegyenest ellentétben, hanem ENSZ-határozatokkal és a genfi egyezménnyel is. Budapest, Prága és Bukarest viselni fogja a következményeket, főleg az arab országokkal fenntartott viszonyában – figyelmeztetett a Palesztin Hatóság.

Barak Ravid izraeli újságíró pénteken szellőztette meg, hogy Magyarország, Csehország és Románia megvétózta az EU-s javaslatot, a lépésről előre szóltak Izraelnek is. – A magyarok nem akartak kiszúrni Donald Trumppal, a csehek és a románok pedig amúgy is azon gondolkodnak, hogy Jeruzsálembe költöztetik a nagykövetségüket – mesélte egy magas rangú EU-s diplomata az izraeli újságírónak.

Az elítélő nyilatkozatban az szerepelt volna, hogy– Jeruzsálem legyen mind a két állam, Izrael, illetve a jövőbeli Palesztina fővárosa,
– a város helyzetét az érintett felek közötti tárgyalásokon kell rendezni,
– az EU tagországai pedig nem követik az egyesült Államokat a nagykövetségük Jeruzsálembe költöztetésében.

Magyarország képviselője részt vesz azon a fogadáson, amelyet az új nagykövetség átadásá alkalmából rendeznek hétfőn Jeruzsálemben.

Az Orbán-kormány egyébként nem először húzza ki a gyufát külpolitikai kérdésekben.

Áprilisban az Orbán-kormány vétófenyegetése miatt hiúsult meg az a közös nyilatkozat, amelyet az EU az afrikai országokkal adott volna ki a migráció megállításáról, és Magyarországon múlott, hogy az EU tagországai nem tudtak kormányzati szintű határozatot elfogadni Kína világhatalmi törekvéseinek az elítéléséről.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük