Nem veszi észre a kormány, hogy fordítva ül azon a bizonyos dakota lovon – avagy bölcsességből a kormányzat teljességgel hiányt szenved


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egy hete a magyar kormány sorozatban harmadszor élt vétójogával, ami miatt Ukrajna továbbra sem tudott tárgyalni a NATO-csatlakozásról.

 

Az Európai Unió (EU) alapítása 1973-ra datálódik, a mi tagságunk kezdete 2004. Mégis meglepő, hogy az ideológiai, az eszmei, a politikai és gazdasági irányvonalat Magyarország kívánja diktálni. Ezek mostanában többek között a közös migrációs politika kialakításában, a jogállamiság és a demokrácia kérdéseiben, a civil szervezetek működésének akadályozásában, a sajtószabadság, az EU-s pénzek elköltésének fokozott ellenőrzésében, az elkövetkező évek gazdasági támogatásainak elosztási elveinek bírálatában csúcsosodik ki.

Folyamatosan szerzünk az EU-n belül újabb és újabb ellenségeket. A demokratikus vétójogunkat egyéni sérelmeink megtorlására használjuk, ezzel is ellehetetlenítve az EU egyes szervezeteinek működését. Nem tűrjük, hogy a magyar belügyekbe kívülről beleszóljanak, de mi folyamatosan azt tesszük (Ukrajna, Románia).

A NATO-t ( Észak-atlanti Szerződés Szervezete ) 1949. április 4-én alapítottak Washingtonban. Magyarország 1999-ben csatlakozott hozzá. A cél az volt, hogy katonai biztonságot, védelmet szerezzünk egy esetleges külső támadással szemben. Minden tagország számára belépési feltétel volt az is, hogy a saját GDP-jének megfelelő részét, tagdíjként befizeti, illetve fejleszti saját védelmi képességét. Ezt Magyarország a mai napig nem teljesíti. Úgy is mondhatnánk, hogy “megtűrt személyek” vagyunk a NATO-ban. (Donald Trump amerikai elnök ezt már többször is szóvá tette.) Jelenlegi “labilis” helyzetünk birtokában, erkölcstelen dolog, hogy egy újabb leendő tagállam felvételét “zsarolással” akadályozzuk meg, immáron harmadszorra.

A kormány álláspontja egyelőre szilárd. A tárgyalásokat az ukrán oktatási törvény, illetve a kettős állampolgárság szankcionálásáról tervezett jogszabály miatt akadályozza.

Az ukrán oktatási törvény a vitás téma. Eszerint a 12 évnél idősebb iskolások csak ukránul tanulhatnak. A kárpátaljai magyar pedagógusszövetség hiába szeretett volna a minisztériummal egyeztetni – elutasították. Most egy iskolavezetővel juttatná el javaslataikat a döntéshozóknak.Az eszközeinket kihasználva megkértük az igazgatóhelyettes asszonyt, hogy a véleményünket újra foglalja össze, hivatkozva a korábban benyújtott néhány száz dokumentumra és adja át a miniszter asszonynak és arra kérjük, hogy most már konstruktív szakmai tárgyalást is végezzen, mert eddig ezt csak politikai síkon kezeli – mondta a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Orosz Ildikó.

A magyar kormány képviselője szerint Budapest kompromisszumkész – amit jeleztek is az ukránoknak. Elfogadnák, ha Kijev törlés helyett legalább 2023-ig elhalasztaná az oktatási törvény bevezetését – amelynek hatálya alól az egyházi és magániskolákat kivenné.

Szijjártó Péter jelezte; amennyiben kompromisszumos megoldás lehetséges, és ez bekövetkezik, tehát jogi garanciákról van szó, nem pedig puszta ígéretekről, amivel tele van a padlás az elmúlt egy esztendőben, akkor semmi akadálya sincs annak, hogy a kapcsolatok rendezhetőek legyenek. (…) Én azt gondolom, hogy komoly országok részéről az ilyen elhangzott jelzések komoly ígéretnek vehetők – jelentette ki Grezsa István, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormányzati kommunikációért felelős kormánybiztosa.

A kijevi parlament május 22-én tárgyal a magyar ajánlatról.

Forrás: HírtTV / Sztárklikk / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük