Egyre mocskosabb ahogy próbálják ellehetetleníteni Márki-Zay Pétert – Vajon Lázár osztogatja az észt a háttérből?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nem volt elég a hatalomnak, hogy egy csomó adóssággal adták át a várost, most még ki akarják csinálni a polgármestert amiért nem fideszes… Várható volt, hogy bosszúból megpróbálják ellehetetleníteni…

 

Ugyanez történt Esztergomban, amikor a független Tétényi Éva lett a polgármester az Orbán kedvenc Meggyes Tamás helyett. Sorra kerültek elő a kifizetetlen számlák, amiket hirtelen nagyon sürgős lett kiegyenlíteni.

A szolgáltatók felbontották a szerződéseket a várossal, megszűnt a buszközlekedés, a közvilágítás, korlátozták a városgazdálkodás tevékenységeit, félbemaradtak a megkezdett építkezések. Az emberek 40 – 50 percet gyalogoltak a koromsötét városban, hogy eljussanak a munkahelyükre, a várost ellepte a szemét, a patkányok. Egy idő után mindenki Tétényi ellen fordult. Ez várható Vásárhelyen is.

De Márki-Zay  Péter kemény ellenfél, nem hagyja magát. Igyekszik mindent megtenni a városáért, s folyamatosan tájékoztatja is a lakosságot a város ügyiről, illetve az ellene indított támadásokról a hatalom részéről.

Íme a polgármester úr legfrissebb beszámolója:

Tisztelt Vásárhelyi Polgárok!

A város lakosságának jogában áll tájékoztatást kapni arról, hogy az általuk megválasztott és a képviseletükre felhatalmazott képviselők hogyan és mi módon tesznek eleget a rájuk bízott feladatnak, járnak el a város és az itt lakók érdekében.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

A 2018. MÁJUS 10-ei Közgyűlés megszavazta Hegedüs Zoltán (FIDESZ-KDNP) önálló képviselői indítványként beterjesztett javaslatát, amely 1 milliárd 160 millió Ft átcsoportosítását eredményezi a 2018 évi költségvetésben. Az elvonás egy része olyan területeket érint, amelyek a város normális működését megnehezítik, bizonyos területek működését lehetetlenné teszik. Olyan tételek is vannak, amelyek elvonása után az adott feladatra már semennyi fedezet nem marad. Tehertételként jelentkezik még a távozó alpolgármestereknek már kifizetett végkielégítés és a távozó kollégák szabadságmegváltása (45 millió Ft). Változtatás nélkül maradt az építményadó elengedéséből származó összeg is (269 millió Ft.)


A Képviselő Testület minősített többséggel döntött arról, hogy az így átcsoportosított összeget a város belterületén lévő rossz műszaki állapotban lévő közutak és járdák felújítására kell fordítani.


A képviselők annak ellenére szavazták meg ezt az előterjesztésüket, hogy a polgármester és jegyző is nyomatékosan felhívta figyelmüket a döntésük következményére.
A FIDESZ-KDNP frakció (Dr. Kószó Péter és Dr. Grezsa István kivételével, akik elzárkóztak a szavazástól) tehát olyan feladatoktól vonták el a fedezetet, mint:

– a zöldterület fenntartás (fűnyírás, locsolás, növénybeültetés)

– játszótéri eszközök karbantartása

– növényvédelem

– rágcsáló és szúnyogírtás

– kátyúzás

– burkolat festés

– KRESZ táblák kihelyezése

– buszvárók karbantartása

– útépítés

– csúszásmentesítés

– hóügyelet

– temetőkből a hulladékelszállítás

– erdőtelepítés

– belvízvédekezés.

A kötségcsökkentés veszélybe sodorja a következő nagy hagyományú rendezvények megtartását is:

– Városi Gyermeknap

– Vásárhelyi Ízök Fesztivál

– Szent István Nap/ Borfesztivál

– Szent Iván Éj – Múzeumok Éjszakája

– Kiállítások

IGENNEL szavazott:

– BÁLINT GABRIELLA (FIDESZ-KDNP)

– BENKŐ ZSOLT (FIDESZ-KDNP)

– CSERI TAMÁS (FIDESZ-KDNP)

– FEKETE FERENC (FIDESZ-KDNP)

– HEGEDŰS ZOLTÁN (FIDESZ-KDNP)

– KECSKEMÉTI RITA (FIDESZ-KDNP)

– Dr. KOVÁCS LÁSZLÓ (FIDESZ-KDNP)

– VÁGÓ JÁNOS (FIDESZ-KDNP)

A szavazásban nem vett részt:

– Dr. GREZSA ISTVÁN (FIDESZ-KDNP)

– Dr. KÓSZÓ PÉTER (FIDESZ-KDNP)

NEMMEL szavazott:

– DR. KIS ANDREA (MSZP)

– DR. MÁRKI-ZAY PÉTER (független polgármester)

– MOLNÁR LÁSZLÓNÉ (JOBBIK)

– NAGY ERNŐ (MSZP)

A Polgármesteri Hivatal a polgármesterrel az élen mindent megtesz azért, hogy enyhítse a költségcsökkentés káros következményeit és biztosítsa a város működését, a vásárhelyi polgárok zavartalan életét.

 

 

Forrás: Márki-Zay Péter Hivatalos Facebook Oldala / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük