Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem volt elég a hatalomnak, hogy egy csomó adóssággal adták át a várost, most még ki akarják csinálni a polgármestert amiért nem fideszes… Várható volt, hogy bosszúból megpróbálják ellehetetleníteni…

 

Ugyanez történt Esztergomban, amikor a független Tétényi Éva lett a polgármester az Orbán kedvenc Meggyes Tamás helyett. Sorra kerültek elő a kifizetetlen számlák, amiket hirtelen nagyon sürgős lett kiegyenlíteni.

A szolgáltatók felbontották a szerződéseket a várossal, megszűnt a buszközlekedés, a közvilágítás, korlátozták a városgazdálkodás tevékenységeit, félbemaradtak a megkezdett építkezések. Az emberek 40 – 50 percet gyalogoltak a koromsötét városban, hogy eljussanak a munkahelyükre, a várost ellepte a szemét, a patkányok. Egy idő után mindenki Tétényi ellen fordult. Ez várható Vásárhelyen is.

De Márki-Zay  Péter kemény ellenfél, nem hagyja magát. Igyekszik mindent megtenni a városáért, s folyamatosan tájékoztatja is a lakosságot a város ügyiről, illetve az ellene indított támadásokról a hatalom részéről.

Íme a polgármester úr legfrissebb beszámolója:

Tisztelt Vásárhelyi Polgárok!

A város lakosságának jogában áll tájékoztatást kapni arról, hogy az általuk megválasztott és a képviseletükre felhatalmazott képviselők hogyan és mi módon tesznek eleget a rájuk bízott feladatnak, járnak el a város és az itt lakók érdekében.

A 2018. MÁJUS 10-ei Közgyűlés megszavazta Hegedüs Zoltán (FIDESZ-KDNP) önálló képviselői indítványként beterjesztett javaslatát, amely 1 milliárd 160 millió Ft átcsoportosítását eredményezi a 2018 évi költségvetésben. Az elvonás egy része olyan területeket érint, amelyek a város normális működését megnehezítik, bizonyos területek működését lehetetlenné teszik. Olyan tételek is vannak, amelyek elvonása után az adott feladatra már semennyi fedezet nem marad. Tehertételként jelentkezik még a távozó alpolgármestereknek már kifizetett végkielégítés és a távozó kollégák szabadságmegváltása (45 millió Ft). Változtatás nélkül maradt az építményadó elengedéséből származó összeg is (269 millió Ft.)

A Képviselő Testület minősített többséggel döntött arról, hogy az így átcsoportosított összeget a város belterületén lévő rossz műszaki állapotban lévő közutak és járdák felújítására kell fordítani.

A képviselők annak ellenére szavazták meg ezt az előterjesztésüket, hogy a polgármester és jegyző is nyomatékosan felhívta figyelmüket a döntésük következményére.
A FIDESZ-KDNP frakció (Dr. Kószó Péter és Dr. Grezsa István kivételével, akik elzárkóztak a szavazástól) tehát olyan feladatoktól vonták el a fedezetet, mint:

– a zöldterület fenntartás (fűnyírás, locsolás, növénybeültetés)

– játszótéri eszközök karbantartása

– növényvédelem

– rágcsáló és szúnyogírtás

– kátyúzás

– burkolat festés

– KRESZ táblák kihelyezése

– buszvárók karbantartása

– útépítés

– csúszásmentesítés

– hóügyelet

– temetőkből a hulladékelszállítás

– erdőtelepítés

– belvízvédekezés.

A kötségcsökkentés veszélybe sodorja a következő nagy hagyományú rendezvények megtartását is:

– Városi Gyermeknap

– Vásárhelyi Ízök Fesztivál

– Szent István Nap/ Borfesztivál

– Szent Iván Éj – Múzeumok Éjszakája

– Kiállítások

IGENNEL szavazott:

– BÁLINT GABRIELLA (FIDESZ-KDNP)

– BENKŐ ZSOLT (FIDESZ-KDNP)

– CSERI TAMÁS (FIDESZ-KDNP)

– FEKETE FERENC (FIDESZ-KDNP)

– HEGEDŰS ZOLTÁN (FIDESZ-KDNP)

– KECSKEMÉTI RITA (FIDESZ-KDNP)

– Dr. KOVÁCS LÁSZLÓ (FIDESZ-KDNP)

– VÁGÓ JÁNOS (FIDESZ-KDNP)

A szavazásban nem vett részt:

– Dr. GREZSA ISTVÁN (FIDESZ-KDNP)

– Dr. KÓSZÓ PÉTER (FIDESZ-KDNP)

NEMMEL szavazott:

– DR. KIS ANDREA (MSZP)

– DR. MÁRKI-ZAY PÉTER (független polgármester)

– MOLNÁR LÁSZLÓNÉ (JOBBIK)

– NAGY ERNŐ (MSZP)

A Polgármesteri Hivatal a polgármesterrel az élen mindent megtesz azért, hogy enyhítse a költségcsökkentés káros következményeit és biztosítsa a város működését, a vásárhelyi polgárok zavartalan életét.

 

 

Forrás: Márki-Zay Péter Hivatalos Facebook Oldala / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: