Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyszerűen nem lehet többé kérdés, hogy Mészáros Lőrincet hungarikummá kell nyilvánítanunk.

 

Mit hungarikummá? Egyenesen globalikummá! Mert ha valaki a történelemben még soha nem tapasztalt ütemben gazdagodik, olyan szuperszonikus sebességgel növeli vagyonát, hogy IT-mogulok, élsportolók, popsztárok meg kokainbárók együtt a nyomába se érnek, az világraszóló teljesítmény. Nem, egyáltalán nem a levegőbe beszélünk, hiszen ismeretes az a milliárdosok vagyongyarapodási ütemét összehasonlító táblázat, amelyik jól mutatja, hogy Mészáros Lőrinc Mark Zuckerbergnél háromszor gyorsabb ütemben gazdagodik.

Naná, hiszen maga a felcsúti fenomén jelentette ki – úgyis mint a feledhetetlen bon mot-k mestere –, hogy okosabb, mint a Facebook-vezér. Jeff Bezos mellett úgy négy és félszeres sebességgel húz el, Bill Gates vagy Warren Buffett meg a fasorban sincs a nemzet gázszerelőjéhez képest. Soros pedig… hát ő tényleg nem nevet a végén a negatív gazdagodási mutatójával.

No de, hogy ne pusztán a gyökerét vesztett, dekadens nyugattal példálózzunk, hanem hogy a deli magyar virtus is megmutatkozzék, utalnunk kell arra a szimulációra, amelyik a felcsúti fenomén gazdagságát hasonlítja össze a Horthy-éra elitjének vagyonával, mely korszakot a mai státuszférfiak amúgy is idolnak tekintik, mint dicső aranykort.

A Rubicon folyóirat készített pár éve egy 1935-ös fiktív gazdag listát, amelyen igazi nobilitások álltak az élen: Károlyi László gróf 15,2 millió pengő, Festetics Sándor gróf 13,5 millió pengő, Habsburg József főherceg 10,5 millió pengő vagyonnal. Különböző módszertanra esküvő, innovatív közgazdászok „valorizálták” e vagyont, s összevetették a felcsúti üzleti géniusz mai vagyonával. Kiderült hogy minden – egymástól amúgy különböző – számítási mód szerint felcsúti lángész zsebre vágja a Horthy-kor teljes elitjét. – írja Mátyás Győző a 168 óra hasábjain.

Csak az ámulat s az elismerés hangján tudunk szólni e magyar csodáról, arról, hogy a biznisz Beethovenje 160 milliárd forinttal lett gazdagabb egy év alatt. Hú, mi lesz itt, ha ez a tendencia így folytatódik exponenciálisan! Sokan úgy saccolják: 2024-re már Mészáros Lőrinc lesz a világ leggazdagabb embere. Ráadásul Orbán Viktor 2030-ig tervez, addig a felcsúti mágus felvásárolja egész Európát, beleharap Amerikába, és falatozik Kínából is. S a világ gondjai ekként meg lesznek oldva.

Szóval hungarikum. Ja, és közgazdasági Nobel-díj. Minimum.

Én, aki az alhelyettes funkcionárius helyettességig vittem, jól tudom, hogy a példaértékű sikerembereket mindig eléri a rosszindulatú gáncsoskodás fullánkja. Amilyet itten az ellenzék tanúsít. Ahelyett, hogy büszkék lennének a mi nagy közös eredményünkre, a Lőrinc barátunkra. Irigykedve megkérdőjelezik a sikerének gyümölcsét, mert szerintük ez csak ordas nagy korrupció. Ez kérem, puszta rágalom, s ezzel ugye meg is cáfoltuk a rágalmat.

Vagy azt állítják, hogy ez a világraszóló gazdagodási diadal csak azért jöhetett létre, mert Felcsút ékköve a miniszterelnök úr barátja. De hát ezt maga Lőrinc barát is mondta, mármint, hogy ez a nagy eredmény „Isten, a szerencse és Orbán Viktor segítségének” köszönhető. (Bár az nem érthető, hogy Istent meg Orbán Viktort miért kell megkülönböztetni.)

Talán az itt a baj, hogy a miniszterelnök úrnak van barátja, s azért már mindjárt sújtsa őt a hátrányos helyzet átka? Ahelyett, hogy a sok ellendrukker, amelyik egy stadiont se bír felépíteni, látná azt a példaértékű törődést, ahogy a magasra jutott ember gondoskodik a szűkebb pátriárkájáról. Hogy nem hagyja az út szélén. Hát mi más volna ez, mint a kereszténydemokrácia melege. Jól mondom? Csak mert ez a kereszténydemokrácia még olyan új dolog mifelénk.

Meg azt is a mi világraszóló sikerembereink szemére szokták vetni, hogy ellopják az uniós pénzt, meg hogy a túlárazott állami megrendelésekkel fosztogatják a közös kasszát. Hát ez annyira világos, mint egy Elios lámpa, hogy itten az fáj a vernyákoló ellenzéknek, hogy végre a magyar emberek helyzetbe hozása folyik, és nem a multik profitját növeljük.

Hát talán az lenne jó ezeknek a hazátlanoknak, azt akarják, hogy Brüsszel zsebét tömjük, meg hogy a Sorosé legyen a magyar emberek pénze, mi? Mert ezeknek a magyar emberek érdeke az semmi, csak mindig a külföld szolgálatának haptákja. Az uniós pénz meg, hát az ugyan mit fáj az ellenzéknek? Ahelyett hogy együtt örülne, hogy ilyen kópésan túljárunk a hanyatló nyugati eszükön és szabadságharcolás közben unortodox módon megvágjuk őket. És ha nem tetszik, majd meghosszabbítjuk a kisvasutat Brüsszelig!

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy a hatalom emberei nem termelnek hanem közpénz lopásból vagyonosodnak. A hazai termelés nagyon silány de abból is lopnak. Persze legtöbbet az EU-s pénzekből lopják.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: