Dél-amerikai rablókapitalizmus ez, csak a maffiaállamot – kokain hiányában – a drogbárók helyett egy politikus irányítja?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egyszerűen nem lehet többé kérdés, hogy Mészáros Lőrincet hungarikummá kell nyilvánítanunk.

 

Mit hungarikummá? Egyenesen globalikummá! Mert ha valaki a történelemben még soha nem tapasztalt ütemben gazdagodik, olyan szuperszonikus sebességgel növeli vagyonát, hogy IT-mogulok, élsportolók, popsztárok meg kokainbárók együtt a nyomába se érnek, az világraszóló teljesítmény. Nem, egyáltalán nem a levegőbe beszélünk, hiszen ismeretes az a milliárdosok vagyongyarapodási ütemét összehasonlító táblázat, amelyik jól mutatja, hogy Mészáros Lőrinc Mark Zuckerbergnél háromszor gyorsabb ütemben gazdagodik.

Naná, hiszen maga a felcsúti fenomén jelentette ki – úgyis mint a feledhetetlen bon mot-k mestere –, hogy okosabb, mint a Facebook-vezér. Jeff Bezos mellett úgy négy és félszeres sebességgel húz el, Bill Gates vagy Warren Buffett meg a fasorban sincs a nemzet gázszerelőjéhez képest. Soros pedig… hát ő tényleg nem nevet a végén a negatív gazdagodási mutatójával.

No de, hogy ne pusztán a gyökerét vesztett, dekadens nyugattal példálózzunk, hanem hogy a deli magyar virtus is megmutatkozzék, utalnunk kell arra a szimulációra, amelyik a felcsúti fenomén gazdagságát hasonlítja össze a Horthy-éra elitjének vagyonával, mely korszakot a mai státuszférfiak amúgy is idolnak tekintik, mint dicső aranykort.

A Rubicon folyóirat készített pár éve egy 1935-ös fiktív gazdag listát, amelyen igazi nobilitások álltak az élen: Károlyi László gróf 15,2 millió pengő, Festetics Sándor gróf 13,5 millió pengő, Habsburg József főherceg 10,5 millió pengő vagyonnal. Különböző módszertanra esküvő, innovatív közgazdászok „valorizálták” e vagyont, s összevetették a felcsúti üzleti géniusz mai vagyonával. Kiderült hogy minden – egymástól amúgy különböző – számítási mód szerint felcsúti lángész zsebre vágja a Horthy-kor teljes elitjét. – írja Mátyás Győző a 168 óra hasábjain.

Csak az ámulat s az elismerés hangján tudunk szólni e magyar csodáról, arról, hogy a biznisz Beethovenje 160 milliárd forinttal lett gazdagabb egy év alatt. Hú, mi lesz itt, ha ez a tendencia így folytatódik exponenciálisan! Sokan úgy saccolják: 2024-re már Mészáros Lőrinc lesz a világ leggazdagabb embere. Ráadásul Orbán Viktor 2030-ig tervez, addig a felcsúti mágus felvásárolja egész Európát, beleharap Amerikába, és falatozik Kínából is. S a világ gondjai ekként meg lesznek oldva.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Szóval hungarikum. Ja, és közgazdasági Nobel-díj. Minimum.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Én, aki az alhelyettes funkcionárius helyettességig vittem, jól tudom, hogy a példaértékű sikerembereket mindig eléri a rosszindulatú gáncsoskodás fullánkja. Amilyet itten az ellenzék tanúsít. Ahelyett, hogy büszkék lennének a mi nagy közös eredményünkre, a Lőrinc barátunkra. Irigykedve megkérdőjelezik a sikerének gyümölcsét, mert szerintük ez csak ordas nagy korrupció. Ez kérem, puszta rágalom, s ezzel ugye meg is cáfoltuk a rágalmat.

Vagy azt állítják, hogy ez a világraszóló gazdagodási diadal csak azért jöhetett létre, mert Felcsút ékköve a miniszterelnök úr barátja. De hát ezt maga Lőrinc barát is mondta, mármint, hogy ez a nagy eredmény „Isten, a szerencse és Orbán Viktor segítségének” köszönhető. (Bár az nem érthető, hogy Istent meg Orbán Viktort miért kell megkülönböztetni.)

Talán az itt a baj, hogy a miniszterelnök úrnak van barátja, s azért már mindjárt sújtsa őt a hátrányos helyzet átka? Ahelyett, hogy a sok ellendrukker, amelyik egy stadiont se bír felépíteni, látná azt a példaértékű törődést, ahogy a magasra jutott ember gondoskodik a szűkebb pátriárkájáról. Hogy nem hagyja az út szélén. Hát mi más volna ez, mint a kereszténydemokrácia melege. Jól mondom? Csak mert ez a kereszténydemokrácia még olyan új dolog mifelénk.

Meg azt is a mi világraszóló sikerembereink szemére szokták vetni, hogy ellopják az uniós pénzt, meg hogy a túlárazott állami megrendelésekkel fosztogatják a közös kasszát. Hát ez annyira világos, mint egy Elios lámpa, hogy itten az fáj a vernyákoló ellenzéknek, hogy végre a magyar emberek helyzetbe hozása folyik, és nem a multik profitját növeljük.

Hát talán az lenne jó ezeknek a hazátlanoknak, azt akarják, hogy Brüsszel zsebét tömjük, meg hogy a Sorosé legyen a magyar emberek pénze, mi? Mert ezeknek a magyar emberek érdeke az semmi, csak mindig a külföld szolgálatának haptákja. Az uniós pénz meg, hát az ugyan mit fáj az ellenzéknek? Ahelyett hogy együtt örülne, hogy ilyen kópésan túljárunk a hanyatló nyugati eszükön és szabadságharcolás közben unortodox módon megvágjuk őket. És ha nem tetszik, majd meghosszabbítjuk a kisvasutat Brüsszelig!

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy a hatalom emberei nem termelnek hanem közpénz lopásból vagyonosodnak. A hazai termelés nagyon silány de abból is lopnak. Persze legtöbbet az EU-s pénzekből lopják.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük