Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zseniális parlamenti felszólalásban tette helyre a fideszes urakat és hölgyeket. Köpni nyelni nem tudtak a nagyurak és nagyasszonyok!

Parlamenti felszólalásában dr. Hiller István az MSZP választmányi elnöke pártja frakciójának nevében kritizálta a felálló új kormánystruktúrát. Mint fogalmazott a politikus, nem a miniszterelnöknek van kormánya, hanem a kormánynak van miniszterelnöke, ám ettől függetlenül tudjuk, minden úgy alakul a kormányban, ahogyan az Orbán Viktor pillanatnyi érdekeinek megfelel.

Az, hogy létrehoztak egy gigaminisztériumot, Emberi Erőforrás néven, mely alá tartozik az oktatás, az egészségügy és sok más terület, az nem a probléma megoldása, sőt, maga a probléma Hiller szerint.

Az oktatásban annak a 2011-óta tapasztalható eredménytelenségnek semmi más oka nincs a politikus szerint, mint a Fidesz által összetákolt felsőoktatási törvény, valamint a Nemzeti Alaptanterv, amely mindent szolgál csak az oktatásügyet nem.

Ez csupán az önök hatalmi érdekeit szolgálja

Évről évre rosszabbul teljesítenek ugyanis a magyar diákok minden nemzetközi felmérésen. Ennek ellenére semmit nem kíván tenni a kormány.

Nem csak az oktatásban, hanem a kultúrában is hatalmas káoszt csináltak.

  • A filmalap és a filmügy a Gazdasági Minisztériumhoz tartozik.
  • A külföldi magyar kulturális intézmények a Külügyminisztériumhoz tartoznak.
  • A régészet és a műemlékvédelem meg a Miniszterelnökséghez

Mindamellett, hogy az EMMI-ben van külön kulturális osztály. Ez az oka a meglévő problémáknak, melyeket ezzel a hatalompolitikai szempontokból összerakott kormányzati struktúra nem fog tudni megoldani.

Eötvös óta volt a magyar kormánynak Oktatási minisztere, ehelyett önök összeraktak egy politikai szörnyeteget. Tessék már megmondani nekem, mi az oka, mi a racionális magyarázata annak, hogy a tudománynak van külön minisztere, az oktatásnak meg nincs! Mondják már meg nekem! Mi a magyarázata annak, hogy az innovációnak van minisztere egészségügyminiszter pedig nincs az országban

A teljes videó itt tekinthető meg:

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: