Schmidt Mária - Fotó: Femina.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Idén is megjelent a 100 leggazdagabb magyart felvonultató lista, melyben továbbra is igen csekély számmal szerepelnek női nevek.

 

Schmidt Máriát sem kell bemutassuk senkinek. Ha valakinek mégis: magyar történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, Ungár Péter édesanyja. A XX. és XXI. Század Intézet főigazgatója. 2018-ban a Forbes őt választotta a 2. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. A Napi.hu pedig 2017-ben őt választotta Magyarország 30. legbefolyásosabb személyének.

A Napi.hu kiadványából kiderül, hogy 2018-ban a leggazdagabb magyar nő Schmidt Mária, a rangsor 31. helyére került családjával együtt. Becsült vagyonuk 38 milliárd forint, ennek nagy része a Budapesti Ingatlan Nyrt.-ből (BIF) származik, melynek cégük, a Pió-21 Kft. két év alatt 90%-os tulajdonosa lett. Schmidt Mária tavaly még nem volt benne az első százban.

Schmidten kívül mindössze egyetlen nő került fel a listára, Berkes Mihályné, aki férjével együtt a 85. helyen végzett. Tavaly még 10,2 milliárd forintos vagyonuk 2018-ra 11,2 milliárdra gyarapodott.

A hírek szerint a házaspár férfi tagja igen aktív a határidős deviza- és árupiacon. Hogy ez mennyiben fedi a valóságot, nem tudható, mert a tulajdonosok elzárkóztak a nyilvánosságtól – írja a lap.

A BIF-et Schmidt Mária néhai férje, Ungár András alapította, és vitte sikerre. A fővárosban jelentős ingatlanvagyonnal rendelkező vállalatban a 64 éves kormánybiztos mellett két gyermeke, Ungár Anna és Ungár Péter is tulajdonosok.

A cég médiaérdekeltséggel is rendelkezik: a Figyelő című hetilapot tavaly vásárolták meg – olvasható a kiadványban.Schmidten kívül mindössze egyetlen nő került fel a listára, Berkes Mihályné, aki férjével együtt a 2017-es évhez hasonlóan a 85. helyen végzett. Tavaly még 10,2 milliárd forintos vagyonuk 2018-ra 11,2 milliárdra gyarapodott.

A nevükön futó, mindössze 15 főt foglalkoztató Agro-Centrál Bt.-ről kevés információ érhető el. A hírek szerint a házaspár férfi tagja igen aktív a határidős deviza- és árupiacon. Hogy ez mennyiben fedi a valóságot, nem tudható, mert a tulajdonosok elzárkóztak a nyilvánosságtól – írja a lap.

Forrás: Femina / Sztárklikk / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: