Döbbenetes vagyonra tett szert a kormánybiztos asszony – Van miből finanszírozni a kisfia lapvásárlási hobbiját


Schmidt Mária - Fotó: Femina.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Idén is megjelent a 100 leggazdagabb magyart felvonultató lista, melyben továbbra is igen csekély számmal szerepelnek női nevek.

 

Schmidt Máriát sem kell bemutassuk senkinek. Ha valakinek mégis: magyar történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, Ungár Péter édesanyja. A XX. és XXI. Század Intézet főigazgatója. 2018-ban a Forbes őt választotta a 2. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. A Napi.hu pedig 2017-ben őt választotta Magyarország 30. legbefolyásosabb személyének.

A Napi.hu kiadványából kiderül, hogy 2018-ban a leggazdagabb magyar nő Schmidt Mária, a rangsor 31. helyére került családjával együtt. Becsült vagyonuk 38 milliárd forint, ennek nagy része a Budapesti Ingatlan Nyrt.-ből (BIF) származik, melynek cégük, a Pió-21 Kft. két év alatt 90%-os tulajdonosa lett. Schmidt Mária tavaly még nem volt benne az első százban.

Schmidten kívül mindössze egyetlen nő került fel a listára, Berkes Mihályné, aki férjével együtt a 85. helyen végzett. Tavaly még 10,2 milliárd forintos vagyonuk 2018-ra 11,2 milliárdra gyarapodott.

A hírek szerint a házaspár férfi tagja igen aktív a határidős deviza- és árupiacon. Hogy ez mennyiben fedi a valóságot, nem tudható, mert a tulajdonosok elzárkóztak a nyilvánosságtól – írja a lap.

A BIF-et Schmidt Mária néhai férje, Ungár András alapította, és vitte sikerre. A fővárosban jelentős ingatlanvagyonnal rendelkező vállalatban a 64 éves kormánybiztos mellett két gyermeke, Ungár Anna és Ungár Péter is tulajdonosok.A cég médiaérdekeltséggel is rendelkezik: a Figyelő című hetilapot tavaly vásárolták meg – olvasható a kiadványban.Schmidten kívül mindössze egyetlen nő került fel a listára, Berkes Mihályné, aki férjével együtt a 2017-es évhez hasonlóan a 85. helyen végzett. Tavaly még 10,2 milliárd forintos vagyonuk 2018-ra 11,2 milliárdra gyarapodott.

A nevükön futó, mindössze 15 főt foglalkoztató Agro-Centrál Bt.-ről kevés információ érhető el. A hírek szerint a házaspár férfi tagja igen aktív a határidős deviza- és árupiacon. Hogy ez mennyiben fedi a valóságot, nem tudható, mert a tulajdonosok elzárkóztak a nyilvánosságtól – írja a lap.

Forrás: Femina / Sztárklikk / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük