Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fiatal képviselőnő sem lesz Orbán kedvence. Valószínűleg nem is bánja…

 

Az úgy nem megy, hogy köszönjük szépen az EU-s támogatásokat, de az európai értékeket, a jogállami normákat, a demokratikus intézményrendszert, az egyenlő méltóság és egyenlő bánásmód elvét nem gondoljuk komolyan. Ilyen körülmények közt ma nem vennének fel minket az Unióba.

A Magyar Liberális Párt parlamenti képviselője, Bősz Anett egy olyan politikai nyilatkozatot nyújt be elsőként az új parlamentbe, amellyel Magyarország megerősítheti uniós tagságát.

A Liberálisok képviselője azt szeretné, ha világosan kiderülne, hogy az új Országgyűlésben kik állnak Európa pártján és kik nem. Ki az, akinek fontosak az európai értékek és Magyarország európai elköteleződése, és ki az, aki az unión kívül képzeli el az ország jövőjét.

A nyilatkozat szövege kimondja: „Magyarország kifejezi azon szándékát, hogy az Európai Unióban fennálló tagságát megerősítse, és továbbra is kiáll az Európai Unió által közvetített és képviselt értékek mellett.”

Ez a nyilatkozat azt jelenti, hogy Magyarország Európával vállal közösséget és nem keleti diktatúrákkal. Betartja az alapvető emberi jogokat, kiáll a jogállami normák és a demokrácia mellett, minden ember méltóságát tiszteletben tartja. Magyarországon az elharapódzó korrupció helyett tisztességes piacgazdaságra van szükség. Nincs szükségünk sem a keleti nyitásra, sem Paks 2-re. Nem akarunk barátkozni keleti diktátorokkal, hogy aztán az uniós támogatások elapadása esetén a Fidesz kivezesse Magyarországot az unióból.

A Magyar Liberális Párt azért van a parlamentben, hogy az Európa-párti magyar többséget képviselje. Bősz Anett az elkövetkezendő négy évben azért fog harcolni, hogy az Orbán-kormány tartsa tiszteletben az európai értékeket, a demokrácia játékszabályait és az alapvető szabadságjogokat.

Forrás: Liberálisok / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: