Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mesterházy Attila az MSZP parlamenti képviselője jelentette be a kezdeményezést.

Azt gondoljuk, hogy igen, ez az amiért ellenzéki képviselőket küldünk a parlamentbe. Én a magam részéről pontosan ezt vártam el az MSZP képviselőitől.

Persze lehet legyinteni, áh a fideszesek úgyis lesöprik a javaslatot. Na de éppen ezért kell ilyen javaslatokat tenni. Hogy azután mindenkinek elmondhassuk, nem csak az MSZP, hanem mi szavazópolgárok, hogy ezt a javaslatot söpörte le a gátlástalan narancsos diktatúra. Ebből lesz ugyanis valódi és erős alternatíva.

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség az Adóskamara javaslatait tartalmazó törvényjavaslatot nyújt be, amelynek elfogadásával a végrehajtások felfüggesztésre kerülnének. Csak idén 30-40 ezer családot terveznek kilakoltatni, ezért rendkívül fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a hitelkárosultak jogi helyzetének rendezéséig senki se kerüljön utcára.

A jelenlegi helyzetben, amikor a deviza alapú hitelszerződések ügyében rengeteg jogi kérdés még megválaszolatlan, az Orbán-kormány csak egy dolgot tehet: le kell állítania a végrehajtásokat.

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség javaslata amellett, hogy felfüggeszti a kilakoltatásokat, egyben lehetőséget is nyújt az Országgyűlésnek, hogy megalkossa a szükséges adósmentő jogszabályokat. Ha a Fidesz valóban olyan családbarát, mint ahogyan azt állítja magáról, akkor támogatnia kell a kezdeményezést. – jelentette be Mesterházy Attila.

Az MSZP pedig úgy tűnik rá is mozdult az új politikai irányra, ugyanis Burány Sándor a Párbeszéd frakció MSZP-s tagja máris fórumot tartott a X. kerület kilakoltatás előtt álló családjai körében.

Mint ahogyan a politikus fogalmaz:

Kiscsoportos megbeszélést tartottunk a Bihari utcai családok képviselőivel, Somlyódy Csaba és Patay Judit önkormányzati képviselőkkel, a Város Mindenkié Csoport tagjaival. A téma továbbra is a kilakoltatások megállítása. Mivel lejárt a moratórium, fennáll a veszélye, hogy a kisgyerekes családokat, időseket egy – kettőre kilakoltatják otthonaikból. Akkor is, ha nincs tartozásuk, úgy is, ha nem biztosítanak számukra másik lakást. Közösen keressük a megoldást.

Ez a politika az, amit a választások előtt vinni kellett volna. Gratulálunk az MSZP-nek, hogy megtalálta a saját útját. Így épül újra Orbán ellenzéke.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: