Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Köszönjük szépen Ujhelyi István szocialista EP képviselőnek, hogy fáradhatatlanul harcol a rezsim ellen, a magyar emberekért, s folyamatosan tájékoztatja a magyarokat a Fidesz újabb és újabb ocsmányságairól.

Ehhez már tényleg vastag bőr kell: a Fidesz megint a korrupció mellett szavazott Brüsszelben!

Azt már megszokhattuk, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői bárgyú “sorosozással” érvelve rendszerint gyáván tartózkodnak, vagy akár saját pártcsaládjukkal is szembemenve leszavaznak minden olyan kezdeményezést, amely erősíti a civil társadalmat, az emberi jogokat, az európai értékek védelmét, vagy épp – mint legutóbb – a médiaszabadságot.

Nem először fordul elő az sem, hogy a korrupcióellenes fellépések kapcsán egyszerűen sunyítanak a kormánypárti politikusok és inkább a korrupció elfedését pártolják szavazataikkal.

Az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén is ez történt: a Fidesz képviselői (a jobboldali Néppárt képviselőcsoportjából tulajdonképpen egyedül) tartózkodtak az EU pénzügyi érdekeinek védelméről és a csalás elleni küzdelemről szóló 2016. évi jelentés megszavazásakor. Ez utóbbi azért is érdekes, mert volt olyan fideszes képviselő, aki a szakbizottságának ezzel kapcsolatos pozitív véleményét – benne például az Európai Ügyészség fontos szerepével – még támogatta egy korábbi szavazáson; most viszont a fideszes központi előírásnak megfelelően már tartózkodott.

A Fidesz nem támogatta tehát, hogy az Európai Bizottság és a tagállamok között szorosabb legyen az együttműködés például a sokmilliárd eurós kárt okozó áfa-csalások felderítése érdekében, ahogyan nem támogatták egy olyan elemző adatbázis kiépítését sem, amely tartalmazná a tagállami szabálytalanságokat, például a közbeszerzések kapcsán.

A Fidesz nem támogatta az Európai Ügyészség mielőbbi elindulását, de tartózkodásával nem támogatta azt sem, hogy a tagállamokat rászorítsák az OLAF-vizsgálatok eredményeinek hatékonyabb figyelembe vételére és az ezek alapján megtett vádemelési javaslatok számának növelésére. Vajon miért? – a kérdés költői.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)
Brüsszel, 2018-05-09

Dr. Ujhelyi István szocialista EP képviselő – Fotó: Facebook

 

Nem véletlen, hogy Magyarország Kormánya nem az IMF-hez fordul a legkedvezőbb hitelért. Ja, hogy látni szeretnék a könyvelést! Európában már mindenki tudja, hogy az Orbán-rezsim szétlopja a Magyar Embereket, az EU-s pénzeket, melyek az elkövetkező 50 évre meghatározzák a magyar gazdaság alakulását, potenciálját?

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: