A neves vallásfilozófus újabb hatalmas gyomrost vitt be az Orbán-kormánynak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Gábor György vallásfilozófus, egyetemi tanár legújabb írása zseniálisra sikerült, mint mindig.

Az új Országgyűlés alakuló ülése kivételes alkalom, amelyet a Fidesz-KDNP méltó módon kívánt megünnepelni: ökumenikus istentisztelettel.

Erről jut eszembe, hogy biztosan sokan emlékszünk még Orbán ezen szavaira:

Orbán 1992-ben: “„Az egyházakban politikai szövetségest kereső pártok olyan elkorhadt, régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra.”

“Mint hallom, a Fidesz-KDNP képviselői, jól betojva a Parlament körüli tüntetőktől, nem mentek el a négy sarokkal odébb lévő Hold utcai református templomba, hanem a Parlamentben tartottak „évadnyitó” ökumenikus istentiszteletet.

Pompás! S vajon az ökumenikus istentiszteletre összegyülekezett kormánypárti képviselők közül tudta-e bármelyik, hogy éppen ezen a héten a zsidóság két hetiszakaszt olvas, amelyek közül a Böchukotájban (3Mózes 26,3-27,24) az alábbiakat mondja az Örökkévaló a népnek: „Olyanok uralkodnak majd fölöttetek, akik gyűlölnek titeket, s akkor is menekülni fogtok, ha senki sem üldöz benneteket.” (3Mózes 26,17).
Bízom benne, hogy a hetiszakasznak legalább ez az egy mondata elhangzott az ökumenikus istentiszteleten.” – írta Gábor György a Facbebookon.

Visszatérve az istentiszteletre, igen visszatetsző volt a kormánypárti frakciók eme akciója… ismerjük a Parlament épületét, de nincs olyan emlékképünk, hogy közös imára épített kápolna, vagy egyéb helység lenne e célra.Zavaró az egész jelenség, ami szinte áldását adja az állam és egyház összefonódására. Pár hónap, és megérjük, közös imával kezdődnek az ülésnapok?

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük