Korózs Lajos: “Hol tart a nyomozás? Történt-e vádemelés? – kénytelen leszek magam kideríteni, hogy mi történt”


Korózs Lajos, MSZP
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A szocialista Korózs Lajos újabb exkluzív cikket küldött a BalraMagyarnak, melyet változtatás nélkül közlünk:

Újabb gyanús pénzügyek a szociális tárcánál.

Az EMMI háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) jelentős mértékű támogatást osztott ki.

A pályáztatást gyorsító és hatékonyabbá tevő uniós pénzek elköltése során azonban az EMET több közbeszerzésében mindössze „képzések beszerzése” szerepelt a megrendelés tárgyaként, valós tartalmuk rejtély.

Ezeknek a programoknak egy részét az EMET a Széchenyi Programirodától örökölte meg. Fennáll a gyanú, hogy ezek mögött tényleges oktatás nem is volt, így és pl. tanulmányok beszerzésével akarták elkölteni a fennmaradó uniós forrásokat tekintettel az elszámolási időszak végére. Így lehetséges, hogy 2015. decemberében az EMET 422 munkatársának 40 órás képzésére pályáztatott akkor, amikor már csak 13 munkanap maradta 2013-as EU-s projekteket mentoráló feladataikból.

Az EMET közbeszerzési tanácsadója ekkor dr. Kuczora Gergely az EMMI közigazgatási államtitkárának a fia.TÁMOP projekthez kapcsolódó képzéseket a DFT-Hungária kapta, két másik ajánlattevő a Pragmatica Sanctio és a Humán Aspektus volt – ezek a cégek egy céghálót alkottak. A TIOP projekthez kapcsolódó képzéseket az Agenda Projektház végezte, mely szintén kötődik a DFT-féle céghálóhoz. Nyomozást a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja 1443/2016.bűnügyi számon, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás határideje 2018. március 6. napja volt. Gyanúsított felelősségre vonására eddig nem került sor.

 

Mindezek miatt megkérdezném a Legfőbb Ügyész Úrtól:

  • Mi történt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt érintő ügyben?
  • Hol tart a nyomozás? Történt-e vádemelés?

 

Amennyiben nem kapok választ kénytelen leszek magam kideríteni, hogy mi történt. Legfőképpen, hová tűnt ez a temérdek pénz?

 

Mert ugye mindenki emlékszik: „A korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására”. Ezt az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) mondta ki a magyarországi korrupciós helyzettel kapcsolatban 2018. április 25-én.

2008 óta Magyarország 19 pontot veszített a korrupcióérzékelési indexben, ami az egyik legrosszabb eredmény az egész Európai Unióban. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig 41 vizsgálatot végzett 2013 és 2016 között az ország vonatkozásában, amivel Magyarország a második legtöbbször vizsgált tagállam, és 2016-ban Magyarországgal szemben kellett alkalmazni a legmagasabb összegű pénzügyi korrekciót, összesen 211 millió euró értékben.

Üdv: Korózs

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük