Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy kis csend után itt vannak a legfrissebb hírek Czeglédy Csaba ügyében.

 

Aki itt nyilatkozik Szanka az ugyanaz, aki Kósáék és más Fideszesek ügyében azt nyilatkozta, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik??? Mert ebben az ügyben meg folyamatosan nyomja a rizsát a kormány propagandalapjainak, pedig még vádemelés sincs.

“Elkészült az igazságügyi adószakértői vélemény Czeglédy Csaba és társai ügyében bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával folytatott eljárásban – közölte lapunk kérdésére a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze.

Szanka Ferenc elmondta, jelenleg még hét gyanúsított van előzetes letartóztatásban, tizenketten enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, s van olyan terhelt is, aki szabadlábon védekezhet.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba, a szombathelyi Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke által irányított bűnszervezet, amely fő tevékenységét tekintve munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, fiktív módon működő iskolaszövetkezeteken keresztül 6,3 milliárd forint értékű költségvetési csalást követett el. Szanka elmondta, az adónyomozók hat évet, a 2011–17 közötti időszakot vizsgálták.

A gyanú szerint kilenc iskolaszövetkezet érintett az ügyben. Lapunk úgy tudja, ezek sorában a 2000-ben alapított Student Work, amely később Kopernikusz Iskolai Szövetkezet néven működött, illetve a Rébusz Iskolaszövetkezet jogutódja a Cooperitas játszotta a főszerepet. Úgy értesültünk továbbá, hogy a gyanúsítottak között találhatók olyan egykori iskolaszövetkezeti vezetők, akik salgótarjáni, illetve bodajki címen működtek, s a gyanú szerint a baloldal ügyvédjéhez köthető iskolaszövetkezetek utolsó elesett bástyája az IdeHaza Iskolaszövetkezet volt, amely komáromi székhellyel működött.

A választások előtt az előzetesből kiengedett Czeglédy Csabát egy másik ügyben gazdasági csalással gyanúsították meg, ebben az ügyben, amelyben szintén a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, egyedül Czeglédy Csabát gyanúsította meg az ügyészség Szanka tájékoztatása szerint. A gyanúsítás alapja, mint azt korábban megírtuk, hogy Czeglédy közreműködött abban, hogy a munkaerő-közvetítésért járó pénzt ne a Human Operator Zrt. számlájára utalják, hanem közvetlenül az IdeHaza iskolaszövetkezetére, hogy azt ne tudja lefoglalni az adóhatóság, illetve a bírósági végrehajtó.” – írta meg a Magyar Hírlap

Felmerül a kérdés mennyire fedi a valóságot, amit Szanka állít? Illetve mi újság Elios ügyben, ahol sokkal nagyobb a kárérték? Miniszterelnök úr veje jól van? Éppen melyik yachton töpreng az élet értelméről? Szanka úrnak mi a véleménye? Ja, hogy nyomozás sem indult? Hát kérem.

Forrás: Magyar Hírlap / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: