Döbbenetes összeget költ el a kormány ismét, miközben az oktatás és az egészségügy a szakadék szélén táncol


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Elképesztő ahogy röpködnek a sok százmilliók a kasszából… S elképesztő az is, hogy mire.

 

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy 2018. június 18. és 23. között Budapesten rendezzék még a FINA Férfi Vízilabda Világliga Szuperdöntőt.

A rendezéssel kapcsolatos feladatok az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos reszortja lesz, minderre a kormány legfeljebb 395 millió forintot biztosít az idei költségvetésből. Az összeg a tavalyi vizes vb-t is szervező Bp2017 Kft.-hez kerül támogatás formájában.
A magyar kormány 395 millió forintos keretet biztosít a 2018-as költségvetésből a FINA Férfi Vízilabda Világliga Szuperdöntő megrendezésére – írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján az mfor.hu.

A pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell előteremtenie, először átkönyvelik a fejlesztési minisztériumhoz, onnan kerül kifizetésre a vizes vb-t is szervező Bp2017 Kft-nek. A torna 2018. június 18. és 23. között Budapesten lesz, a feladatok koordinálása a Magyar Vízilabda Szövetség és a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (Fürjes Balázs) feladata lesz.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy ez egy nagyon drága esemény, amelyet a szövetség még soha nem rendezett. “Több száz millió forint, mert olyan feltételeket szab a FINA” – mondta, hozzátéve, hogy ezért szokott általában arab országokban, Kínában, Japánban, vagy Oroszországban lenni, akik belenyúlnak a zsebükbe, mert nekik így is megéri. Idén azonban az oroszok azzal a problémával kerültek szembe, hogy a futball-világbajnokság miatt vissza kellett mondaniuk az eseményt.

A kormány projektjeiben a túlárazások mindenképpen korrupcióra és pénzlopásra engednek következtetni, mint ahogy a folyton eltitkolt perek árán is nehezen hozzáférhető adatok is.  Igazából teljesen fölösleges azt számolgatni hogy milyen és mennyi értelmesebb dologra lehetne/lehetett volna elkölteni azt a pénzt. Aki felfogja az úgyis tudja, aki meg nem annak meg úgyis mindegy.Forrás: Zoom / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük