Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő ahogy röpködnek a sok százmilliók a kasszából… S elképesztő az is, hogy mire.

 

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy 2018. június 18. és 23. között Budapesten rendezzék még a FINA Férfi Vízilabda Világliga Szuperdöntőt.

A rendezéssel kapcsolatos feladatok az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos reszortja lesz, minderre a kormány legfeljebb 395 millió forintot biztosít az idei költségvetésből. Az összeg a tavalyi vizes vb-t is szervező Bp2017 Kft.-hez kerül támogatás formájában.
A magyar kormány 395 millió forintos keretet biztosít a 2018-as költségvetésből a FINA Férfi Vízilabda Világliga Szuperdöntő megrendezésére – írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján az mfor.hu.

A pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell előteremtenie, először átkönyvelik a fejlesztési minisztériumhoz, onnan kerül kifizetésre a vizes vb-t is szervező Bp2017 Kft-nek. A torna 2018. június 18. és 23. között Budapesten lesz, a feladatok koordinálása a Magyar Vízilabda Szövetség és a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (Fürjes Balázs) feladata lesz.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy ez egy nagyon drága esemény, amelyet a szövetség még soha nem rendezett. “Több száz millió forint, mert olyan feltételeket szab a FINA” – mondta, hozzátéve, hogy ezért szokott általában arab országokban, Kínában, Japánban, vagy Oroszországban lenni, akik belenyúlnak a zsebükbe, mert nekik így is megéri. Idén azonban az oroszok azzal a problémával kerültek szembe, hogy a futball-világbajnokság miatt vissza kellett mondaniuk az eseményt.

A kormány projektjeiben a túlárazások mindenképpen korrupcióra és pénzlopásra engednek következtetni, mint ahogy a folyton eltitkolt perek árán is nehezen hozzáférhető adatok is.  Igazából teljesen fölösleges azt számolgatni hogy milyen és mennyi értelmesebb dologra lehetne/lehetett volna elkölteni azt a pénzt. Aki felfogja az úgyis tudja, aki meg nem annak meg úgyis mindegy.

Forrás: Zoom / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: