Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem Becsó Zsolt az egyetlen kormánypárti parlamenti képviselő, akinek a családja használ egy olyan „vendégházat”, amelyet több tízmilliós uniós támogatásból építettek fel.

A kelet-nógrádi politikus történetéről egy hónapja írt a HVG, a cikk megjelenése után pedig olvasóiktól kapták a „fülest”, hogy hasonlóan kreatívan bánt a turisztikai fejlesztésre szánt uniós forrásokkal a szintén fideszes Hörcsik Richárd unokaöccse – a képviselő testvérének a fia – is.

Becsó Zsolton kívül egyébként korábban is előfordult már, hogy egy kormánypárti politikus vagy családja magánhasználatú „vendégházat” épített uniós forrásból: Edelény exfideszes polgármesteréről, Molnár Oszkárról és Gajai Bertalanról, a helyi Fidesz alelnökének feleségéről is derült ki hasonló, a Bács-Kiskun megyei Izsák polgármestere, Mondok József ellen pedig már az ügyészség is nyomoz hasonló visszaélés miatt.

A református lelkész Hörcsik Richárd családja is uniós támogatással építhetett vendégházat Göncruszkán. A szomszéd elmondása szerint azonban az ingatlant leginkább a képviselő és rokonsága használja. A fideszes politikusnak nincs mondanivalója az ügyről.

Egy nagyszülői házból átalakított vendégház építésére pályázott a Nitor Abaúj Szociális Szövetkezet Göncruszkán 2015-ben. A szervezet tagjai között van a térség fideszes országgyűlési képviselője, Hörcsik Richárd testvére, valamint annak fia is. A hvg.hu szerdán írta meg, hogy az alig 700 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban a közel 18 millió forintos uniós támogatással felújított ingatlant nem vendégházként üzemeltetik, hanem saját célra használják.

A szerdai cikk szerint a házon semmi sem jelezte, hogy kereskedelmi szálláshelyről lenne szó. A Hír Tv beszámolója szerint azonban csütörtökre kitettek egy A4-es papírlapot a Ruszkay Pál Vendégháznak nevezett épület kapujára egy emailcím a szállásfoglaláshoz, sőt, a projekttábla is látható az ablakban.

A helyiek nem szívesen nyilatkoznak arról, mit tapasztalnak a környéken. Mások azt mondták, láttak vendégeket a háznál. „Szoktak lenni idegen autók, nem is egyszer, nem is kétszer, szerintem használják. De hogy kik, azt nem tudom, mert ugye az ember nem ismeri őket, gondolom én, interneten jelentkeznek be, vagy valami, de üzemel vendégházként az a lakás” – mesélte egy helyi nő.

A szomszédban lakó idős asszony szerint azonban főleg a Hörcsik család használja a vendégházat.

A református lelkész/fideszes politikus hallgat az ügyről.

Ez nem csoda, hisz már annyit loptak és hazudtak, hogy ha megszólalnak már saját magukat buktatják le, ezért inkább csendben maradnak. A kérdés inkább az, hogy akad e még olyan fideszes aki meg mer szólalni, mert még nem lopott és hazudott ész nélkül?

Megérne egy kérdést a lelkésztől és a hozzá hasonlóktól, hogy megérte a lelkét a becsületét eladni magát és családját az ördögnek egy tál lencséét ? Mert a Bibliában nem ez van, hogy harácsoljunk és bort igyunk és vizet prédikáljunk . Vagy őszerinte szerint most van itt az ideje a harácsolásoknak , a kapzsiságoknak? Mit tanít a hívőknek? Nem minden a gazdagság Lelkész . A becsület mindennél többet ér.

Forrás: 168 óra / HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: