Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A világ egyik leghíresebb orvosi lapja kritizálta a magyar egészségügyet, az államtitkár most megvédte a kormányt.

Olvasói levélben válaszolt Ónodi-Szűcs Zoltán a The Lancetnek, miután a világ egyik legnevesebb orvosi lapja arról írt, hogy a magyar példán látszik, mi történik, ha egy kormánynak a populizmus fontosabb, mint az egészségügy.

A lap azt írta: a magyarok várható élettartama öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és az iskolázatlanok átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legjobban képzettek Az egészségügyért felelős államtitkár erre annyit válaszolt: valóban vannak rossz adatok, de ezek azt mutatják, hogy mit tettek az országgal a szocialista kormányok.

Az egészségügyi kiadások a GDP 7,2 százalékára estek vissza, miközben az uniós átlag 9,9 százalék – írta a The Lancet. Ónodi-Szűcs erre azt hozta fel: most nagyobb a GDP, mint 2006 és 2010 között, vagyis a 7,2 százalék azt jelenti, hogy számszerűleg többet költ a kormány egészségügyre. Egyébként is, betiltották a dohányzást a zárt légterű helyeken, bevezették a trafikrendszert, és több testnevelés órájuk van a gyerekeknek – írta Ónodi-Szűcs, a HVG beszámolója alapján.

Az egészségügynek minisztere sincs, bezzeg a propagandának van, mert az ugyebár nagyon fontos…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: