Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kommentben várjuk a véleményeket.

Igen, tudom. Az MSZP fenegyerekével sokan nem értenek egyet szókimondó stílusa miatt és sokan intézik el két-három személyeskedő megjegyzéssel. De mi van olyankor, amikor az a Szanyi mondja ki a legfájóbb igazságot?

A politikus internetes jegyzetét szó szerint közöljük és a facebook oldalunkon várjuk a véleményeket azzal kapcsolatban:

Teljességgel megértem Budapest százezernyi tiltakozó polgárát, hiszen ők sok mindent megtettek a kormányváltásért. Budapest azonban nem az ország egésze, tehát országos választásokat ‘csak’ Budapesten megnyerni nyilvánvalóan nem lehet.

Országosan a Fidesz 49,6 százalékával áll szemben az egyéb pártok 50,4 százaléka, s látszólag ez utóbbi a többség. Ám ahogy az USA-ban sem a választópolgárok, hanem a tagállamok küldötteinek többsége állít elnököt, úgy Magyarországon sem ez a mostani pici, ‘listás’ különbség számít, hanem az a választási rendszer, ami azért a politikai szereplők számára világos kellett legyen. Jegyezzük meg, Horn Gyula a szavazatok 33 százalékával ért el abszolút többséget a Magyar Országgyűlésben.

Tételezzük fel azonban, hogy mégis az 50,4 százalék mögötti erők alkotják a többséget. Ebben az esetben viszont miért gondolnánk simán összeadni például a Jobbikra és az MSZP-re jutott szavazatokat? A Jobbik szavazatait miért nem inkább a Fideszéhez számítjuk, hiszen az ő szavazóik közelebb állnak egymáshoz? Mert hogy a Jobbik a Fidesszel versenyzett? Nos, versenyzett az az MSZP-vel, meg a többi párttal is! Hát, ezért nem túl okos dolog szavazatokat csak úgy összeadogatni.

Budapesti polgárok százezerszámra tiltakoznak, s ez helyes. Bízom benne, hogy a tiltakozás ki fog tartani éveken át, s így 2022-ben még a választások előtt is ennyien lesznek az utcán, hogy utána már ne kelljen tiltakozniuk, bár akkor alighanem egy másik százezernyi ember fogja őket felváltani a tiltakozásban.

Aki tehát most kiáll a színpadokra, s azt mondja, hogy az 50,4 százalék megbukott, s ezért le kell váltani, az nem tudom, hogy honnan akar szavazatot szerezni. Szerintük új ellenzék kell. Azok mondják ezt, akik eddig az ellenzék fő arcai voltak. Csak nem azt a népet, pontosabban annak többségét akarják leváltani, aki rájuk adta a szavazatát?

Számukra – úgymond – sok sikert kívánok, de Magyarországon konkrétan 8,5 millió szavazópolgár van. Ha a frissen bukott primadonnák kormányt és ellenzéket egyszerre akarnak váltani, akkor durván 9 millió másik szavazóra lesz szükségük. Mintha csak a cirkuszban lennénk: “Van másik!”

A Fideszt akkor lehet leváltani, ha felnő egy olyan erő, amelyik súlycsoportilag passzol vele. A magam részéről a szocialisták edzéséhez kívánok hozzájárulni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: