Szanyi Tibor felrúgta a kávéházi asztalt és olyan húsba-vágó véleményt mondott, ami sokaknak nagyon nem fog tetszeni!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Kommentben várjuk a véleményeket.

Igen, tudom. Az MSZP fenegyerekével sokan nem értenek egyet szókimondó stílusa miatt és sokan intézik el két-három személyeskedő megjegyzéssel. De mi van olyankor, amikor az a Szanyi mondja ki a legfájóbb igazságot?

A politikus internetes jegyzetét szó szerint közöljük és a facebook oldalunkon várjuk a véleményeket azzal kapcsolatban:

Teljességgel megértem Budapest százezernyi tiltakozó polgárát, hiszen ők sok mindent megtettek a kormányváltásért. Budapest azonban nem az ország egésze, tehát országos választásokat ‘csak’ Budapesten megnyerni nyilvánvalóan nem lehet.

Országosan a Fidesz 49,6 százalékával áll szemben az egyéb pártok 50,4 százaléka, s látszólag ez utóbbi a többség. Ám ahogy az USA-ban sem a választópolgárok, hanem a tagállamok küldötteinek többsége állít elnököt, úgy Magyarországon sem ez a mostani pici, ‘listás’ különbség számít, hanem az a választási rendszer, ami azért a politikai szereplők számára világos kellett legyen. Jegyezzük meg, Horn Gyula a szavazatok 33 százalékával ért el abszolút többséget a Magyar Országgyűlésben.

Tételezzük fel azonban, hogy mégis az 50,4 százalék mögötti erők alkotják a többséget. Ebben az esetben viszont miért gondolnánk simán összeadni például a Jobbikra és az MSZP-re jutott szavazatokat? A Jobbik szavazatait miért nem inkább a Fideszéhez számítjuk, hiszen az ő szavazóik közelebb állnak egymáshoz? Mert hogy a Jobbik a Fidesszel versenyzett? Nos, versenyzett az az MSZP-vel, meg a többi párttal is! Hát, ezért nem túl okos dolog szavazatokat csak úgy összeadogatni.Budapesti polgárok százezerszámra tiltakoznak, s ez helyes. Bízom benne, hogy a tiltakozás ki fog tartani éveken át, s így 2022-ben még a választások előtt is ennyien lesznek az utcán, hogy utána már ne kelljen tiltakozniuk, bár akkor alighanem egy másik százezernyi ember fogja őket felváltani a tiltakozásban.

Aki tehát most kiáll a színpadokra, s azt mondja, hogy az 50,4 százalék megbukott, s ezért le kell váltani, az nem tudom, hogy honnan akar szavazatot szerezni. Szerintük új ellenzék kell. Azok mondják ezt, akik eddig az ellenzék fő arcai voltak. Csak nem azt a népet, pontosabban annak többségét akarják leváltani, aki rájuk adta a szavazatát?

Számukra – úgymond – sok sikert kívánok, de Magyarországon konkrétan 8,5 millió szavazópolgár van. Ha a frissen bukott primadonnák kormányt és ellenzéket egyszerre akarnak váltani, akkor durván 9 millió másik szavazóra lesz szükségük. Mintha csak a cirkuszban lennénk: “Van másik!”

A Fideszt akkor lehet leváltani, ha felnő egy olyan erő, amelyik súlycsoportilag passzol vele. A magam részéről a szocialisták edzéséhez kívánok hozzájárulni.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük