Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP politikusának exkluzív cikkében közölt adatokon még mi is elképedtünk.

A Szocialista politikust nem kell bemutatnunk, ugyanis Korózs Lajos egyike a legaktívabb és egyben legharcrakészebb ellenzéki politikusoknak, aki nem csak beszél, de cselekszik is. A baloldali politikus ráadásul az egyik legfontosabb területen küzd, nap mint nap, a szociális és nyugdíjügyi területen, vagyis a legelesettebbekért.

Mostantól itt a BalraMagyaron többször találkozhatnak majd a politikus írásaival, ugyanis vállalta, hogy rendszeresen küld számunkra publikációkat, elemzéseket.

Nem tudnak leállni: lopnak, lopnak, lopnak!

Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT) mondta ki a magyarországi korrupciós helyzettel kapcsolatban 2018. április 25-én az alábbiakat:

 „A korrupció jelenlegi szintje, az államháztartás elszámoltathatóságának és átláthatóságának hiánya, illetve a nem támogatható kiadások vagy a finanszírozott projektek túlárazása hatással van az uniós források magyarországi felhasználására”

2008 óta Magyarország 19 pontot veszített a korrupcióérzékelési indexben, ami az egyik legrosszabb eredmény az egész Európai Unióban.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig 41 vizsgálatot végzett 2013 és 2016 között az ország vonatkozásában, amivel Magyarország a második legtöbbször vizsgált tagállam, és 2016-ban Magyarországgal szemben kellett alkalmazni a legmagasabb összegű pénzügyi korrekciót, összesen 211 millió euró értékben.

Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni az alábbiakat: A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) 17 képzési központot működtet, amelyekben a hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli embereket képzik, nagyrészt uniós pénzből.

Korábban az Országos Roma Önkormányzattal működtek együtt uniós projektekben, amiért sok kritikát kaptak lényegében azzal kapcsolatban, hogy a pénzt magukra költötték.

2015-ben a miskolci, ózdi és kecskeméti igazgatósága udvarainak hó-és síkosság mentesítésére 25 millió forintot költöttek, ami egy kisváros téli költségvetésének felel meg. A megbízást egy reklámcég, a Lightboard Outdoor Kft. nyerte el. A TKKI eljárásával összefüggésben el rendelt nyomozást a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja 3136/2015. bűnügyi számon, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás határideje több, mint egy hónapja lejárt!

Azóta se” kép, se’ hang. Nem kéne tudnunk, hogy mi is történt a Türr István Képző és Kutató Intézetet érintő ügyben? Továbbá hol tart a nyomozás? Történt-e vádemelés? Vagy egyáltalán? A tisztánlátás végett az a 211 millió euró napi árfolyamon: 68153010000 forint. Kerekítve több, mint hatvannyolcezer millió!

Korózs Lajos

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: