Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kósa Lajos nyaka körül egyre jobban szorul a hurok, akkora bajban van, mint még sosem.

Pénteken elfogták Svájcban Szabó Gábornét, a csengeri csalóként elkönyvelt asszonyt. Most kiadatási őrizetben van, legfeljebb hatvan napig.

Arra a kérdésre, hogy mivel gyanúsítják Szabó Gábornét? – az ügyvéd elmondta: Szabó Gáborné, a külföldi hagyatékra való hivatkozással kért kölcsön pénzeket, és ezeket nem adta meg.

De abban az esetben, ha a hagyatéki pénz meglesz, és ő képes lesz megadni a tartozásait, ez a csalás már nem tekinthető létező gyanúnak, vagy vádnak. Szóval egyszerű a dolog: ha van hagyaték, akkor nincs csalás, ha nem, akkor igen.

Helmeczy László hozzátette: azt szorgalmaztam az ügyfelemnél: ha megnyílik a hagyaték, haladéktalanul törlessze az adósságait. Sőt, a Kiskun-Tender esetében én kerestem meg a végrehajtót, hogy közöljék velem, napra pontosan, hogy mennyivel tartozik nekik Szabóné. Ő egyébként ügyvédi letétbe akarta utalni a pénzt, én azonban erről hallani nem akartam, ugyanis az adósságot közvetlenül az érintettnek kell utalni, nekem csak a banki igazolásra van szükségem, hogy azonnal vihessem a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Hangsúlyozta: azt egyébként látom, hogy a hatóság nagy szorgalommal gyűjtögeti össze azt is, ami nem csalás. Van olyan sértettje az ügynek, akit már többször is kihallgattak, és azt mondta, hogy ő nem kíván feljelentést tenni, hogy nem kéri a pénzt, pedig nem kis összegről van szó.

Azt nyilatkozta: ő úgy tudja, hogy ez a hagyaték előbb-utóbb meg fog oldódni, és vele rendezni fogja Szabóné a kölcsönt. És mi van, ha még sem, kérdeztem tőle, meg nyilván a nyomozó is, azt válaszolta: akkor így jártam. De én akkor sem fogok feljelentést tenni. Ehhez képest, a körözési értesítőben ez a legjelentősebb összeg. Szóval ez is alapja a nyomozó hatóságnál annak, hogy Szabóné elkövette a csalást.

Nem furcsa, hogy a károsult azt állítja, hogy őt nem károsították meg, de a hatóság ezzel nem törődik. Ez akkor is különös, ha egy miniszter fenyegetőzik feljelentéssel. És még annyit: a police.hu-n keresgetik a károsultakat. Könyörgöm: a károsultakat keresgélni kell? Ha van károsult, az fog jelentkezni. Hát igen, nagyon nagy vehemenciával vetetett bele magát az ügybe a rendőrség, mert tudjuk, hogy kiről van szó.

Forrás: FüHü


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: